Περισσότερο από δίκαιη η απόφαση της ΕΤΥΚ για στάση εργασίας λέει η ΔΕΟΚ

11:54 25/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανεπιφύλακτα στο πλευρό των τραπεζοϋπαλλήλων τάσσεται η ΔΕΟΚ, η οποία χαρακτηρίζει την απόφασή τους για δίωρη στάση εργασίας αύριο “ως περισσότερο από δίκαιη”. Η ΕΤΥΚ , σύμφωνα με τη ΔΕΟΚ, “εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και καλής θέλησης”.

Σε ανακοίνωση η ΔΕΟΚ

επικρίνει έντονα τη στάση της μεταβατικής Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, η οποία “με αυταρχισμό και χωρίς κανένα σεβασμό στο κοινωνικό διάλογο θέτει τους εργαζόμενους προ εκβιαστικών διλημμάτων, επιχειρώντας να επιβάλει στην ουσία σχέδιο υποχρεωτικής και όχι εθελοντικής τους αποχώρησης από την τράπεζα”.

Η ΔΕΟΚ χαρακτηρίζει απαράδεκτο “να καλούνται οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν κούρεμα των ταμείων προνοίας τους, όταν η ίδια η πολιτεία δεσμεύθηκε ότι αυτά θα εξασφαλισθούν πλήρως”.

“Οι τραπεζικοί υπάλληλοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις αστοχίες και τις εγκληματικές αποφάσεις που οδήγησαν την τράπεζα στην κατάρρευση και τη χρεοκοπία. Το ελάχιστο που διεκδικούν είναι κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους πριν απολέσουν την εργασία τους”, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Καλεί ακόμη τη μεταβατική Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου “να εγκαταλείψει την εκβιαστική της τακτική και να προσέλθει σε εποικοδομητικό διάλογο με την ΕΤΥΚ μέχρι να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα των ταμείων προνοίας”.

Στη διαδικασία της Τράπεζας που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα Κύπρου “γι’ αυτό και έχουν ηθική και ουσιαστική υποχρέωση να απαιτήσουν από το ΔΣ της Τράπεζας δίκαιη και ανθρώπινη μεταχείριση όλων όσων υπαλλήλων κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους”, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

“Τα χάλια και την κακοδαιμονία της κυπριακής οικονομίας και των τραπεζών δεν μπορούν να πληρώσουν μονομερώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι μισθωτοί, άνεργοι και συνταξιούχοι άφωνα και αδιαμαρτύρητα. Το μόνο όπλο όλων των μισθοσυντήρητων, άνεργων και συνταξιούχων όταν τους αδικούν παράφορα είναι οι δημοκρατικές μαχητικές διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις και απεργίες”, καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα