Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει τις δηλώσεις Έρογλου

15:45 21/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Συμμαχία Πολιτών καταδικάζει με ανακοίνωσή της τις πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου αναφορικά με την λύση του Κυπριακού.

«Καταδικάζουμε τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Έρογλου με τις οποίες προκλητικά ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά ότι στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η δημιουργία ενός νέου συνεταιριστικού κράτους και ασφαλώς η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών.

Προσθέτει ότι

«μετά και από αυτές τις θέσεις του κ. Έρογλου διερωτόμαστε σε τι εξυπηρετεί η επιμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε ένα κοινό ανακοινωθέν με ασαφείς διατυπώσεις που θα χρησιμεύσει ως βάση για τις διαπραγματεύσεις».

Η Συμμαχία Πολιτών εκτιμά ότι «δεν εξυπηρετούμε τα εθνικά μας συμφέροντα με το να εθελοτυφλούμε μπροστά στις πραγματικότητες».

Αναφέρει ακόμη ότι «έναρξη του διαλόγου των διαπραγματεύσεων με δεδομένους τους τουρκικούς στόχους είτε θα οδηγήσει σε ακόμα ένα αδιέξοδο και ναυάγιο με κίνδυνο να αναβαθμιστεί το ψευδοκράτος και να θεωρηθεί το Κυπριακό ως μη επιλύσιμο πρόβλημα, είτε θα καταλήξουμε σε μια λύση τουρκικών προδιαγραφών».

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου «να απεγκλωβιστούν από αυτή τη διαδικασία που μας παγιδεύει σε διαπραγμάτευση επί των εγγράφων Αλεξάντερ Ντάουνερ και αλλοιώνει τον χαρακτήρα και τους στόχους επίλυσης του Κυπριακού».

Τ/κ και Ευρωεκλογές

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει ότι «οι Τουρκοκύπριοι, ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικαιούται να λάβουν μέρος στις Ευρωεκλογές και να ψηφίζουν όποιους επιθυμούν».

«Τονίζουμε ότι ο διαχωρισμός σε εθνική βάση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός», προσθέτει η Συμμαχία Πολιτών.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι ισχύει για όλους τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά και εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα