ΥΠΕΞ: Μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση για εκλογή Τ/κ στις ευρωεκλογές

15:06 21/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κυβέρνηση και Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνουν μέτρα για να γίνει πιο εύκολη η συμμετοχή των Τ/κ στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης τονίζει μάλιστα ότι οι Τ/κ μπορούν να εκλεγούν δικαιωματικά αν το επιθυμούν, εκλέγοντας κανονικά μέλη του ΕΚ μέσα από ένα ενιαίο κατάλογο. Τόνισε για άλλη μια φορά ότι οι Τ/κ πρέπει

να ξεχάσουν το θέμα των παρατηρητών στο ΕΚ και ότι έχουν την ευχέρεια, αν θέλουν , να εκλέξουν κανονικούς βουλευτές.

Μιλώντας το μεσημέρι σε εκδήλωση που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΚ στην Κύπρο ενόψει των ευρωεκλογών στις 25 Μαΐου, ο Υπουργός απηύθυνε μήνυμα προς τους Τ/κ συμπατριώτες μας, καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες ευρωεκλογές.

«Έχουν τη δυνατότητα, και η Κυπριακή Κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα ζητήσει και από τη Βουλή να εγκρίνει νομοθετικά μέτρα, που θα κάνει όσο το δυνατό πιο προσβάσιμη και εύκολη τη συμμετοχή των Τ/κ στις ευρωεκλογές για να εκλεγούν δικαιωματικά και αν θέλουν μπορούν να το πετύχουν αν λάβουμε υπόψη τον αριθμό των Τ/κ που έχουν ταυτότητες, καινούργιες, της ΚΔ, μπορούν να βγάλουν μέχρι και δύο ευρωβουλευτές, αν πράγματι το θέλουν, εκλέγοντας κανονικά μέλη του ΕΚ, μέσα από ένα κοινό εκλογικό κατάλογο, σύμφωνα με το κεκτημένο που δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις ή διαχωρισμούς στην εκλογή του ΕΚ», σημείωσε ο Υπουργός.

Τους κάλεσε μάλιστα να ξεχάσουν το θέμα των παρατηρητών , τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι έχουν την ευχέρεια , αν θέλουν, να εκλέξουν κανονικούς βουλευτές.

«Παρατηρητές για να τους εκλέξει ποιος; ποιος θα οργανώσει την εκλογή τους;, `Η μήπως θα εκπροσωπούν ένα παράνομο κοινοβούλιο το οποίο δεν αναγνωρίζει η ΕΕ , όπως και δεν αναγνωρίζει την παράνομη αποσχιστική οντότητα και το ‘κράτος’ το οποίο ισχυρίζονται ότι έχουν και το οποίο είναι εντελώς παράνομο σύμφωνα με τους θεσμούς της ΕΕ;», διερωτήθηκε ο ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα