Η ραδιενεργή τέφρα προκαλεί προβλήματα

11:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τετρακόσιοι τόνοι ραδιενεργής τέφρας έχουν συσσωρευτεί σε αποτεφρωτήρα στην ιαπωνική πόλη Οταβάρα, 100 χλμ. νοτιοδυτικά του κατεστραμμένου πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ενώ αναμένεται σε δύο εβδομάδες ο προστατευμένος χώρος αποθήκευσης να φθάσει στα όριά του, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Ρόιτερς.

Νοτιότερα, η πόλη Κασίβα αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά έναν υψηλής τεχνολογίας αποτεφρωτήρα γιατί το εξελιγμένο τηςτεχνολογίας του, που ελαχιστοποιεί την ποσότητα της παραγόμενης τέφρας, έχει την παρενέργεια της αύξησης

της συγκέντρωσης της ραδιενέργειας.

Ο Οταβάρα και η Κασίβα είναι δύο μόνο πόλεις, από τις πολλές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, μετά την καταστροφή του εργοστασίου της Φουκουσίμα από τον τεραστίων διαστάσεων σεισμό και τσουνάμι τον Μάρτιο, και τη διαρροή ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, στο χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο μέσα σε 25 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει να θέσει την κρίση της Φουκουσίμα υπό έλεγχο μέχρι το Δεκέμβριο, οι ερευνητές λένε ότι τα προβλήματα που προκύπτουν από την ραδιενέργεια που έχει διασκορπιστεί σε βουνά, ποτάμια και κατοικημένες περιοχές, θα συνεχιστεί για χρόνια.

Μετά από εκρήξεις υδρογόνου στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα τον Μαρτίου, οι βροχοπτώσεις έφεραν την ραδιενέργεια κάτω από την επιφάνεια της γης.

Keywords
Τυχαία Θέματα