Παραλύει λόγω απεργιών η Ελλάδα

11:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ένα κρίσιμο τεστ αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη εβδομάδα, καθώς η  χώρα εισέρχεται σε απεργιακό μπλακάουτ, που θα κορυφωθεί την  Πέμπτη, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που διαλαμβάνει νέα  μέτρα λιτότητας.

Οι δύο κυριότερες συντεχνίες της Ελλάδας, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έχουν  υποσχεθεί τη μεγαλύτερη απεργία

από την αρχή της οικονομικής  κρίσης, επεκτείνοντας τις κινητοποιήσεις σε τομείς όπως τις  μεταφορές, τις υπηρεσίες υγείας, παραλύοντας τη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου παράτις  εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεσμεύθηκε να πιέσει για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει μέτρα όπως την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.

Ο κ. Παπανδρέου διαθέτει πλειοψηφία τεσσάρων εδρών στη Βουλή και η Κυβέρνηση αναμένεται να περάσει το νομοσχέδιο με την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων, αλλά τουλάχιστον δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να καταψηφίσουν το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο.

Με τους δανειστές της ΕΕ να ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο σχέδιο διάσωσης της χώρας ενόψει του ραντεβού της 23 Οκτωβρίου, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι πρόκειται για μια εβδομάδα κατά την οποία ”πολλά πράγματα, ίσως όλα θα αποφασιστούν”.

Παγιδευμένη μεταξύ βαθιάς οικονομικής ύφεσης και ενός δημοσίου χρέους που φτάνει το 162% του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και ενδέχεται να μείνει χωρίς ρευστά διαθέσιμα χωρίς διεθνή στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα