Η ΠΟΑΣ ζητεί οι ημικρατικοί οργανισμοί να κρατηθούν μακριά από ιδιωτικοποιήσεις

16:06 25/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Γραμματεία της ΠΟΑΣ ζητεί όπως οι κερδοφόροι Ημικρατικοί Οργανισμοί κρατηθούν μακριά από τις απαιτήσεις της Τρόικα για ιδιωτικοποίηση και όπως καταβληθούν έντονες προσπάθειες για εξεύρεση πόρων από άλλες πηγές για να εξυπηρετηθεί το δάνειο που θα δοθεί προς την Κύπρο.
Σε ανακοίνωση της ΠΟΑΣ, αναφέρεται ότι τις θέσεις αυτές έθεσε σε συναντήσεις με τους υποψηφίους Προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λιλλήκα

και Νίκο Αναστασιάδη ενώ έχει οριστεί συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά για τις 05/02/2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναφέρθηκε προς τους υποψήφιους Προέδρους ότι επιβάλλεται η εμπλοκή των Ημικρατικών Οργανισμών στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που μελετούνται λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας τους.
Δηλώθηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι και έχουν ήδη έτοιμες προτάσεις για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των Ημικρατικών Οργανισμών ώστε να καταστούν πιο ευέλικτοι και πιο αποδοτικοί σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους, καθώς και στις διαδικασίες για αξιοκρατικές προσλήψεις και προαγωγές.

Το θέμα της ισότιμης συμμετοχής της ΠΟΑΣ στο κοινωνικό διάλογο συζητήθηκε ιδιαίτερα και ζητήθηκε η δέσμευση των υποψηφίων, σε περίπτωση εκλογής τους, όπως προχωρήσουν σε θεσμική ρύθμιση ώστε να είναι καθολική η συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, χωρίς διακρίσεις, σε όλα τα φόρα. Με τη ρύθμιση αυτή θα ακούονται οι θέσεις και οι απόψεις όλων των ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης και της Ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα