Η ΠΑΣΥΠΙ ζητά παρέμβαση Υπουργού Εργασίας για το Ταμείο Προνοίας

16:55 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) απέστειλε σήμερα επιστολή-καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη “μονομερή και παράνομη”, όπως αναφέρει, μείωση της εισφοράς των Κυπριακών Αερογραμμών στο Ταμείο Προνοίας των πιλότων βάσει του Περί Προστασίας Μισθών Νόμου του 2007.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΠΙ, με την επιστολή ζητείται από την Υπουργό Εργασίας να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της νομιμότητας βάσει της προαναφερθείσας νομοθεσίας.

Όπως

αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ, είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας να προβεί στις ενέργειες που καθορίζονται στο νόμο, έτσι ώστε να τερματιστεί η παράνομη πράξη εκ μέρους των Κυπριακών Αερογραμμών.

“Πιστεύουμε ότι το κράτος ως ο μεγαλύτερος μέτοχος των Κυπριακών Αερογραμμών πρέπει να προβεί σε όλες τις ενέργειες για τερματισμό της παρανομίας, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα ενθαρρυνθούν πολλοί εργοδότες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να παρανομούν σε βάρους των εργοδοτουμένων τους. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία μιας χαώδους κατάστασης στις εργασιακές σχέσεις”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται, τέλος, πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΠΙ θα καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει την όλη κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα