Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί για απόσυρση επιστολής προς εταιρεία για “Αριστοτέλη”

16:07 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η ΟΕΛΜΕΚ, με αφορμή την Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως αποσύρει την επιστολή του προς εταιρεία σχετικά με την ψηφιακή βιβλιοθήκη “Αριστοτέλης”, με την οποία επιτρέπεται η επίσκεψη εκπροσώπων της εταιρείας στα δημόσια σχολεία για προβολή και πώληση του προϊόντος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ

αναφέρει ότι, εάν το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι ο λόγος που παρατηρούνται χαμηλά αποτελέσματα σε διεθνείς εξετάσεις είναι η απουσία τέτοιων προγραμμάτων, “ας υιοθετηθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι νέες τεχνολογίες αυτής της μορφής σε κάποια σχολεία πιλοτικά, για να δούμε τα αποτελέσματα”.

“Εξυπακούεται ότι για την πιλοτική αυτή εφαρμογή, θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση”, σημειώνει.

Προσθέτει ότι, “εάν όντως ο Υπουργός Παιδείας πιστεύει ότι βρισκόμαστε στον… πάτο, τον καλούμε να δεχθεί άμεσα την ΟΕΛΜΕΚ για συζήτηση όλων των ζητημάτων που θα βελτιώσουν το δημόσιο σχολείο, όπως είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα, τα Ωρολόγια Προγράμματα, το Ενιαίο Λύκειο, οι Παγκύπριες Εξετάσεις, η Αξιολόγηση, και άλλα”.

Η ΟΕΛΜΕΚ, αναφερόμενη σε ισχυρισμούς ότι αποδέχθηκε το προϊόν “Αριστοτέλης”, σημειώνει ότι “εκφράσαμε αρκετές επιφυλάξεις για την εφαρμογή του όλου εγχειρήματος στα σχολεία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα