Ελκυστική για τους Κινέζους (και) η Κύπρος

15:20 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη για τους εύπορους Κινέζους που θέλουν να μετοικήσουν από τη χώρα τους, σύμφωνα με δηλώσεις στους Τάιμς εκπροσώπου μεταναστευτικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στην πόλη Σεντσέν.

Κινέζοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι όλο και περισσότεροι συμπατριώτες τους αναζητούν την ευκαιρία να βγάλουν τα χρήματά τους από την Κίνα και να αποκτήσουν στο μέλλον ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

Τονίζεται ότι η Κύπρος

προσφέρει από το 2011 σε όσους ξένους αγοράζουν ακίνητο αξίας τουλάχιστον 300.000 ευρώ τη δυνατότητα εξασφάλισης άδειας μόνιμης εγκατάστασης, με αποτέλεσμα χιλιάδες Κινέζοι να έχουν εγκατασταθεί στο νησί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ανάλογη πρακτική έχει υιοθετήσει ένας άλλος δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη, η Πορτογαλία. Η κυβέρνηση της χώρας της Ιβηρικής προσφέρει στους αγοραστές κατοικιών άνω των 500.000 ευρώ τη δυνατότητα μόνιμης εγκατάστασης μετά από πέντε χρόνια και τη δυνατότητα απόκτησης της πορτογαλικής υπηκοότητας μετά από έξι χρόνια.

Στη λίστα αυτή προστέθηκε τον περασμένο μήνα η Ουγγαρία. Οποιοσδήποτε μη-Ευρωπαίος πολίτης επενδύσει 250.000 ευρώ σε πενταετή κρατικά ομόλογα αποκτά το δικαίωμα αίτησης για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα. Σκοπός της ουγγρικής κυβέρνησης είναι η μείωση του δημοσίου χρέους που βρίσκεται στο 80% του ΑΕΠ. Στα οκτώ χρόνια αποκτάται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για ουγγρικό διαβατήριο.

Οι Κινέζοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα τους λόγω των περιορισμών στην αγορά κατοικίας, των περιορισμένων ευκαιριών επενδύσεων, της αβεβαιότητας για το μέλλον και της πολιτικής γέννησης μόνο ενός παιδιού.

Αν και οι ΗΠΑ είναι δημοφιλέστατος προορισμός για τους Κινέζους, η Ευρώπη με τα χαμηλότερου κόστους ακίνητα, τα οργανωμένα συστήματα υγείας και εκπαίδευσης και την προοπτική απόδοσης διαβατηρίου γίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα