«Η Κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει την επισιτιστική βιομηχανία»

19:01 25/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν την απασχόληση στην επισιτιστική βιομηχανία ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και που άπτονται των μέτρων που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση, συζήτησαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας συζητήθηκαν τα μέτρα για στήριξη των Κυπρίων εργαζομένων στα κέντρα αναψυχής κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά

και για εργοδότησή τους ολόχρονα.

«Σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε με την Υπουργό, διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει την επισιτιστική βιομηχανία με μέτρα τα οποία θα κρατήσουν τον Κύπριο εργαζόμενο σε θέσεις εργασίας στον κλάδο και ταυτόχρονα θα μπορέσουν και οι επιχειρήσεις των κέντρων αναψυχής να επιβιώσουν και να προσφέρουν στην οικονομία του τόπου» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ.

Ευχαρίστησε δε την Υπουργό για τη συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι και τα κέντρα αναψυχής θα συμπεριληφθούν στα μέτρα που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως πέρα από τα μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση η ΟΣΙΚΑ έθεσε ακόμη το θέμα κατοχύρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, το οποίο αποτελεί και πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας.

Όπως εξήγησε, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο πολλές επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες κλείνουν, βγαίνουν σε πλειστηριασμό και επαναλειτουργούν με νέους ιδιοκτήτες με αποτέλεσμα πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου να μένουν εκτός επαγγέλματος.

«Η κατοχύρωση επαγγέλματος είναι ένα βασικό θέμα που απασχολεί τον κλάδο για πολλά χρόνια και θα το θέσουμε εκ νέου και ενώπιον του Υπουργού Εμπορίου» πρόσθεσε καταλήγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα