Η Κύπρος στις επαφές Βενιζέλου με Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες

08:14 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Η Κύπρος στις επαφές Βενιζέλου με Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες από το onlycy.com.

Η Κύπρος και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

κατά τις επαφές του στο Βερολίνο με την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατών, χθες.

Οι επαφές του κ. Βενιζέλου έγιναν με τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ, τον Πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ενόψει των γερμανικών εκλογών, αλλά και της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα ο κ. Στάινμπρουκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), ιδιαίτερη μνεία έγινε κατά τις επαφές του κ. Βενιζέλου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, το οποίο βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της επικαιρότητας στην Γερμανία, με το SPD να επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην παροχή οικονομικής βοήθειας, εξαιτίας της φημολογούμενης συνεργασίας των κυπριακών τραπεζών με Ρώσους επιχειρηματίες.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι συστημικό πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε χώρα, ασχέτως μεγέθους, ενώ ανέδειξε και τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου, η οποία απαιτεί πιο σύνθετη προσέγγιση του οικονομικού της προβλήματος.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στις συναντήσεις του κ. Βενιζέλου ήταν η κρίση και η πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι επιπτώσεις των περικοπών στην ελληνική κοινωνία, η άνοδος της ακροδεξιάς και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους συνομιλητές του να ενθαρρύνουν τους Γερμανούς επιχειρηματίες προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα και επισήμανε την απουσία επιχειρήσεων της Γερμανίας από τις εν εξελίξει αποκρατικοποιήσεις.
Κατά τις συναντήσεις, διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και στην πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά και για την αποδοχή των αλλαγών από την κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, για την οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρείχε στους συνομιλητές του διαβεβαιώσεις.
Από την πλευρά της, η ηγεσία του SPD, εμφανίστηκε αποφασισμένη να ασκήσει διαφορετική πολιτική από αυτήν που ασκεί σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, αν επικρατήσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, για τις οποίες εξέφρασε την αισιοδοξία της. Επιλογή των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είναι, όπως αναφέρθηκε, ο συνδυασμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης με την εφαρμογή πολιτικών τόνωσης της οικονομίας και της απασχόλησης.

The post Η Κύπρος στις επαφές Βενιζέλου με Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα