Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο Συνάντησης Ειδικών για το Κλίμα στην Πάφο

16:52 9/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνήθηκε το πρόγραμμα της προετοιμασίας για τις θέσεις της ΕΕ στις Διασκέψεις στη Μπανγκόκ και στη Ντόχα που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο αντίστοιχα και στις οποίες των χωρών της ΕΕ θα ηγηθεί η Κύπρος, σε Συνάντηση ειδικών της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάφο στις 5 και 6 Ιουλίου, συζητήθηκαν «τρέχουσες και επερχόμενες προκλήσεις

για τις διεθνείς διαπραγματεύσεις στον τομέα της κλιματικής αλλαγής, και συγκεκριμένα οι Διασκέψεις που θα γίνουν στη Μπανγκόκ (Σεπτέμβριος, 2012) και τη Ντόχα (Νοέμβριος 2012) και η ανάγκη να προσδιοριστούν οι βασικές προτεραιότητες της ΕΕ για το καθεστώς των δεσμεύσεων μετά το 2020».

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συμφωνήθηκε το πρόγραμμα για την κατάλληλη προετοιμασία για τις Διασκέψεις, και συμφωνήθηκαν τα θέματα στα οποία η ΕΕ θα πρέπει να εργαστεί το εξάμηνο αυτό για καλύτερο αποτέλεσμα στις διεθνείς διαπραγματεύσεις, περιλαμβανομένων και Συμπερασμάτων του Συμβουλίου, που θα πρέπει να υιοθετηθούν τον ερχόμενο Οκτώβρη».

Οσον αφορά στη διεθνή χρηματοδότηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της εξασφάλισης των αναγκών για τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε η σχέση μεταξύ της χρηματοδότησης άλλων χωρών και της ανάληψης ουσιαστικών δράσεων μετριασμού των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών.

Συμφωνήθηκε επίσης να συνεχιστεί η συζήτηση για τη χρηματοδότηση της περιόδου 2013-2020 καθώς και την πιο μακροπρόθεσμη συνεισφορά της ΕΕ στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ για τα Διεθνή Περιβαλλοντικά Θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αντιπροσωπείες των κρατών μελών της ΕΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα