Η Κίνα υποστηρίζει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό

11:42 17/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κίνα πιστεύει ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θα συμβάλει σημαντικά στην επανένωση της Κύπρου και στη σταθερότητα στην περιοχή, ανέφερε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Li Guobang, ο οποίος έγινε την Τρίτη δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

«Η θέση της Κίνας στο Κυπριακό είναι ξεκάθαρη και συνεπής. Εμείς σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της

Κύπρου και υποστηρίζουμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων θα συμβάλει σημαντικά στην επανένωση της Κύπρου και στη σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο Πρέσβης της Κίνας στους δημοσιογράφους μιλώντας μέσω διερμηνέα.

Ο Κινέζος Πρέσβης ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν το Κυπριακό και τις διμερείς σχέσεις.

«Οπως γνωρίζετε η Κύπρος και η Κίνα είναι παραδοσιακά φίλες χώρες. Πέρυσι γιορτάσαμε τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η κινεζική πλευρά αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και το ίδιο και ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

«Τώρα, οι διμερείς μας σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικό στάδιο και θα καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων», είπε ο Κινέζος Πρέσβης.

Keywords
Τυχαία Θέματα