Η Γιαννακουδάκη καλεί τους Κύπριους να επανενώσουν το νησί

11:05 23/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σε δηλώσεις της ύστερα από τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο ως μέλος της Ομάδας Επαφής της Ευρωβουλής με την τ/κ κοινότητα, η κυπριακής καταγωγής ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη καλεί τους απλούς ανθρώπους της Κύπρου να παρέμβουν για να επανενώσουν τη νήσο.

”Ο απλός κόσμος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εκεί που οι πολιτικοί αποτυγχάνουν στην Κύπρο”, είπε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Γιαννακουδάκη, μαζί με

τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας, που περιλαμβάνει εκπροσώπους από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Τσεχία και Αυστρία, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου και τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και εκπροσώπους ε/κ και τ/κ πολιτικών κομμάτων, της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και διαφόρων οργανισμών.

Συνοψίζοντας τις γενικές της εντυπώσεις, η κ. Γιαννακουδάκη είπε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση να καλυφθεί, αλλά όσο συνομιλούν οι δύο πλευρές υπάρχει και ελπίδα.

”Ο χρόνος όμως εξαντλείται και οι χαμένοι θα είναι οι Τ/κ. Ανησυχώ ότι οι Τ/κ θα υποφέρουν σαν μειονότητα στη χώρα τους, όχι λόγω των Ελληνοκυπρίων, αλλά των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα