Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 23/10/2011

11:05 23/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι προθέσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού για τον έλεγχο των κατεχομένων, οι σχεδιασμοί των Ηνωμένων Εθνών ενόψει της νέας συνάντησης στη Νέα Υόρκη, η καταγγελία του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ ότι κύκλοι του ΟΗΕ επιχειρούν να προωθήσουν συμφωνία έξω από τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, οι εκτιμήσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, αλλά και ο θάνατος του έκπτωτου

ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, είναι τα κύρια θέματα των κυριακάτικων εφημερίδων.

Η ”Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Θέλει κυβερνήτη στο βορρά”, γράφει ότι την άλωση των τ/κ κομμάτων και τη δημιουργία κρατικών οικονομικών και πολιτικών δομών κατ’ εικόνα και ομοίωση του ιδιότυπου και μετριοπαθούς ισλαμικού μοντέλου διακυβέρνησης του δικού του κόμματος ΑΚΡ, επιδιώκει ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ένα θαλάσσιο τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ σε κάθε χώρα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας που είναι και μέλος της ΕΕ και όποιου άλλου που κρίνεται ότι θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Κύπρου.

Υπό τον τίτλο ”Η Ελλάδα δοκιμάζει την Ευρωζώνη”, ”Η Σημερινή” αναφέρεται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σημειώνοντας ότι σε αυτήν θα διαφανεί σε μεγάλο βαθμό το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθούν οι Ευρωπαίοι κατά τις επόμενες σημαντικές για το μέλλον της ζώνης του ευρώ ημέρες. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση των πρώτων υποψήφιων Δημάρχων που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

”Ο Φιλελεύθερος”, κάτω από τον τίτλο ”Παράταση με δύο σταθμούς”, γράφει ότι τα Ηνωμένα Εθνη κρίνουν ως αναγκαία μια νέα παράταση στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, διαμορφώνουν ωστόσο σενάρια με δύο χρονοδιαγράμματα-σταθμούς, με κοινό παρανομαστή τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με κάποιες διαδικαστικές διαφοροποιήσεις. Αλλού γράφει ότι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας εκτιμά ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή στην προεδρία του κράτους και στέλνει το μήνυμα πως τον ίδιο ενδιαφέρει μόνο το εθνικό θέμα.

Η ”Χαραυγή” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα ”Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις” και γράφει ότι στη σοβαρή καταγγελία ότι κύκλοι του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας επιχειρούν να προωθήσουν συμφωνία που να είναι έξω από τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, κάτι που απέτυχε λόγω ”της σθεναρής στάσης του Δημήτρη Χριστόφια”. Αλλού προβάλλει συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλας Χαραλάμπους, η οποία κάνει έκκληση στα κόμματα να ψηφίσουν τους κανονισμούς που θα επιτρέχουν τις επιθεωρήσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, κάτι που θα βοηθήσει στην πάταξη της παράνομης εργασίας.

Η εβδομαδιαία ”Η Μάχη”, υπό τον τίτλο ”Αλλού για αλλού η Κυβέρνηση”, φιλοξενεί στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός για το 2012 είναι βασισμένος σε υπερα

Keywords
Τυχαία Θέματα