Επεισόδια σε διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων»

Για υπερβολική χρήση βίας κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατηγορούν την αστυνομία οι «Αγανακτισμένοι» της Μελβούρνης, οι οποίοι δήλωσαν μάλιστα ότι σκοπεύουν να υποβάλουν μηνύσεις.

Οι «αγανακτισμένοι» και άλλες οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την αστυνομία της Βικτώριας ότι χρησιμοποίησε υπερβολική βία την Παρασκευή, για να τους διώξει από την κεντρική πλατεία της Μελβούρνης (City Square) όπου και παρέμεναν με τις σκηνές τους για μια εβδομάδα.

Αποτέλεσμα
της βίαιης απομάκρυνσής του ήταν να τραυματιστούν πάνω από 20 άτομα, ενώ έγιναν και δεκάδες συλλήψεις.

Οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση των διαδηλωτών υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί κλωτσούσαν και χτυπούσαν τους διαδηλωτές προκειμένου να τους απομακρύνουν από την πλατεία και κάλεσαν την πολιτειακή κυβέρνηση να διεξάγει έρευνα.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Μελβούρνης, Ρόμπερτ Ντόιλ, υπερασπίστηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ζήτησε από την αστυνομία να απομακρύνει τους «αγανακτισμένους» από την κεντρική πλατεία της πόλης. Σύμφωνα με τον κ. Ντόιλ, οι καταληψίες εμπόδιζαν να γίνουν στην πλατεία άλλες εκδηλώσεις που είχαν προ καιρού προγραμματιστεί.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί η αστυνομία απομάκρυνε και τους «αγανακτισμένους» από το Κέντρο του Σίδνεϊ όπου είχαν στήσει τις σκηνές τους. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 200 αστυνομικοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα