Η ΦΕΤΕΠΑΚ για το κλείσιμο του τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου

14:09 16/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ως Φοιτητική Ένωση τασσόμαστε ενάντια στο κλείσιμο του τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Δεν νοείται να υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο ενός τμήματος πανεπιστημίου, πόσο μάλλον να παρθεί απόφαση για να κλείσει. Ερωτηματικά μας δημιουργούνται ως φοιτητές αν κάποιοι το ήξεραν και δεν ανέφεραν οτιδήποτε. Επίσης ερωτήματα γεννιούνται κατά πόσο θα μπορούν οι υφιστάμενοι φοιτητές να μπουν στην αγορά εργασίας μετά την αποφοίτηση τους, αφού είναι δεδομένο ότι πλέον το ίδιο το πανεπιστήμιο δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο

πτυχίο. Ανησυχία μας προκαλεί το ότι το πανεπιστήμιο δεν μερίμνησε για την ομαλή και χρόνια λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος.
Ως ΦΕΤΕΠΑΚ καλούμε τις αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου να άρουν τη συγκεκριμένη απόφαση και να αντιληφθούν ότι κανείς δεν δικαιούται να ‘’παίζει’’ με το μέλλον της νέας γενιάς.
Ως Φοιτητική Ένωση ενός δημόσιου πανεπιστημίου δεν μπορούμε να αφήσουμε το θέμα να αιωρηθεί και να μην δείξουμε την ανησυχία μας, αφού όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ως πηγή τις αποκοπές που δέχεται η παιδεία ευρύτερα στον προϋπολογισμό του κράτους. Η απόφαση αυτή ήταν μια ακόμα αφύπνιση στο προς τα που οδεύει πλέον η δημόσια δωρεάν παιδεία. Μας έρχονται κατά νου όλες αυτές οι τοποθετήσεις περί συγχώνευσης σχολών των δύο πανεπιστημίων, της μηχανής παραγωγής ανέργων αλλά και της καταβολής διδάκτρων.
Η μόνη απάντηση μας είναι ένα οργανωμένο μαζικό φοιτητικό κίνημα, όπου θα σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε πολιτική σκοτώνει το μέλλον της νέας γενιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα