Η ευρωπαΪκή ολοκλήρωση επισκιάσθηκε από την κρίση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Φιλανδίας

16:39 16/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνθήκες σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολες, καθώς η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση επισκιάσθηκε από την οικονομική κρίση, υποστήριξε, κατά τη διάρκεια πανηγυρικής ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Φιλανδίας Γιούρκι Κατάϊνεν.

Δηλώνοντας ότι κατανοεί την ανησυχία των πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης, ο Φιλανδός Πρόεδρος υπογράμμισε ότι “οι ακραίες φωνές δεν θα πρέπει να επισκιάσουν την προσπάθεια για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”, τονίζοντας ότι αυτή η ευρωσκεπτιστική τάση “δεν θα πρέπει να δηλητηριάσει την ιδέα

της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

«Δεν καταλαβαίνω αυτούς που μιλούν για διχασμό Βορρά και Νότου» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη», ενώ θα πρέπει να πεισθούν οι Ευρωπαίοι ότι «η ολοκλήρωση αποτελεί ευεργέτημα για όλους».

«Τα κράτη-μέλη και οι πληθυσμοί τους δεν θεωρούν ότι τα πράγματα είναι δίκαια», σημείωσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον. «Δίκαιη ολοκλήρωση σημαίνει ότι η ΕΕ λειτουργεί κατά τρόπο ώστε όλοι να νιώθουν ότι έχουν μια κοινή βάση», πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση «να ληφθούν αποφάσεις με βάση τους κοινούς κανόνες και αξίες», ενώ «χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη μαζί με μεγαλύτερη εθνική ευθύνη».

«Δεν θα πρέπει να δυναμιτίσουμε την αξιοπιστία της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Κατάϊναν, τονίζοντας την ανάγκη «καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων».

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας των νέων ο Φιλανδός Πρόεδρος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν θαυματουργά μονοπάτια για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Εξέφρασε, τέλος, την βεβαιότητα ότι η ΕΕ θα αναδυθεί ισχυρότερη μέσα από την κρίση, τονίζοντας ότι γι` αυτό θα χρειασθεί χρόνος και κατέληξε λέγοντας ότι “θα πρέπει να επικεντρωθούμε σ` αυτά που μας ενώνουν και όχι σ` αυτά που μας χωρίζουν στην Ευρώπη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα