Η ΕΤΥΚ χαιρετίζει δεσμεύσεις Προέδρου της Δημοκρατίας

15:59 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) «χαιρετίζει με ανακούφιση τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στο ψεσινό του διάγγελμα, για τη προστασία των Ταμείων Προνοίας όλων των εργαζομένων καθώς και την απόφαση του για διορισμό ποινικών ανακριτών για τη διερεύνηση των ευθυνών που μας οδήγησαν στην κρίση».

Σε ανακοίνωσή της

η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «οι θέσεις αυτές του Προέδρου Αναστασιάδη ποτελούν και δικές μας θέσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό και ευχόμαστε να τροχοδρομηθούν χωρίς χρονοτριβή».

Η ΕΤΥΚ αναφέρεται στις κυριότερες δεσμεύσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και για διορισμό Ποινικών Ανακριτών για έρευνα και καταλογισμό ευθυνών σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την οικονομική κατρακύλα του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και του τόπου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ, και το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων, «χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δεσμεύσεις αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος συμμεριζόμενος τα όσα η ηγεσία της Οργάνωσής μας του είχε μεταφέρει, προφανώς πάλεψε στο Eurogroup προκειμένου να διασφαλιστούν τα Ταμεία Προνοίας των Εργαζομένων, ενώ από την άλλη τροχοδρομεί τις διαδικασίες για ικανοποίηση, επιτέλους, του περί δικαίου αισθήματος όλης της κοινωνίας».

«Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τα μέλη του κοινοβουλίου για την ‘δήλωση τιμής’ και ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ για τη θέση της στην τελευταία συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την οποία στήριξε και τη δική μας θέση για κατοχύρωση των Ταμείων Προνοίας όλων των εργαζομένων».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει πως «ήταν η πρώτη (πριν δύο και πλέον έτη) που ανέδειξε τις ευθύνες κάποιων (τραπεζίτες, εποπτικές αρχές κ.ά.) και ζήτησε δημόσια και επιτακτικά τη διερεύνηση και τον καταλογισμό ευθυνών».

Ελπίδα όλων μας, συνεχίζει η ΕΤΥΚ, «είναι πως, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε σήμερα το τραπεζικό μας σύστημα θα διέλθει τις δυσκολίες που είναι μπροστά μας, και θα καταφέρει να επανέλθει το κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στο τραπεζικό μας σύστημα, όσο και στον τόπο μας».

Εκτιμά ότι «βρισκόμαστε σήμερα σε συνθήκες πρωτόγνωρες, που δημιουργήθηκαν εν μέρει και από δικά μας λάθη σαν πολιτεία και σαν κοινωνία» και αναφέρει ότι «είναι καιρός να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας απέναντι στην επερχόμενη γενιά, να ανασκουμπωθούμε και μακριά από εσωτερικές διαμάχες και διαχωρισμούς να δουλέψουμε σωστά και σκληρά για να αποδείξουμε για άλλη μια φορά πως οι δυσκολίες δεν μας γονατίζουν αλλά μας γιγαντώνουν».

Το Προεδρείο της ΕΤΥΚ διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να παρακολουθεί άγρυπνα τις εξελίξεις αλλά και να εντείνει τις άοκνες προσπάθειές της, ιδιαίτερα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των επηρεαζόμενων συναδέλφων της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, στη βάση της συγκεκριμένης τοποθέτησης της ΕΤΥΚ για απορρόφηση του συνόλου των θέσεων εργασίας και περιορισμό τους με εφαρμογή σχεδίων εθελούσιας εξόδου».

Keywords
Τυχαία Θέματα