ΣΕΛΚ: Να μην χαθεί το διεθνές επιχειρείν από την Κύπρο

14:27 26/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να μην χαθεί το πλεονέκτημα της Κύπρου ως βάση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων, που δημιουργεί έσοδα της τάξης του 45% του ΑΕΠ, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, Κυριάκος Ιορδάνου, ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος εκφράζει έντονη ανησυχία

από την απόφαση του Eurogroup για διάσωση της Κύπρου, που είχε ως αποτέλεσμα οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές εδώ και μια εβδομάδα.

“Σίγουρα η όλη κατάσταση όχι μόνο μας ανησυχεί, αλλά είμαστε πολύ αναστατωμένοι. Γίνονται προσπάθειες προς τους ξένους πελάτες να δείξουμε ότι η Κύπρος παραμένει ένας προορισμός που έχει ακόμη πλεονεκτήματα”, ανέφερε ο κ. Ιορδάνου.
Όπως είπε, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup, “σίγουρα θα επηρεαστούν οι δραστηριότητές μας κα σαν σύνδεσμος και σαν γραφεία. Θα γίνει μια προσπάθεια περιορισμού των απωλειών και των επιπτώσεων, αλλά σίγουρα οι εξελίξεις θα έχουν αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών μας”, είπε.

Να προστατευθεί το διεθνές επιχειρείν στην Κύπρο
——————————–
Ο κ. Ιορδάνου ανέφερε ότι πρώτιστο ζήτημα είναι η προστασία του business στην Κύπρο, δηλαδή η παρουσία των εταιρειών διεθνών συμφερόντων από την οποία προέρχεται το 45% του κυπριακού ΑΕΠ, δηλαδή περίπου οκτώ δις ευρώ.
Όπως είπε, πρέπει να προστατευτεί το business, μέσα από τις νομοθεσίες και τη φορολογική δομή να διατηρηθεί.

“Οι καταθέσεις θα φύγουν και σιγά σιγά μπορεί να επανέλθουν όταν επέλθει η ομαλότητα. Αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό είναι το business”, τόνισε ο κ. Ιορδάνου.
Εξήγησε ότι η Κύπρος είναι ένας προορισμός όπου υπάρχει ένα ελκυστικό καθεστώς δραστηριοτήτων για τις ιθύνουσες εταιρείες διεθνών συγκροτημάτων. “Εμείς θέλουμε η εγγραφή των εταιρειών να συνεχίσει να γίνεται από την Κύπρο, να μην μετακινηθεί η βάση των εργασιών τους εκτός Κύπρου και σε προορισμούς όπως η Μάλτα, το Λουξεμβούργο και το Ντουμπάι. Αυτό είναι το στοίχημα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα