Η ΕΤΑΠ έγινε μέλος διεθνούς δικτύου πολιτιστικού τουρισμού

13:33 23/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με πρόσφατη απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου έχει εγκρίνει και προωθήσει την εγγραφή και εμπλοκή του φορέα  ως μέλους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι «το εν λόγω δίκτυο αποτελείται από περιφερειακούς φορείς ανάπτυξης τουρισμού από

διάφορες χώρες, πανεπιστημιακά ιδρύματα, πόλεις, κοινότητες και πολιτιστικά ιδρύματα και σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσης αλλά και δικτύωσης με κύριο στόχο την ανάπτυξη των περιφερειακών οικονομιών μέσω του πολιτιστικού τουρισμού».

Οπως ανέφερε ο κ. Χατζηγεωργίου, «ο φορέας τουρισμού Πάφου, μέσω της δραστηριοποίησης του σε αυτό το Δίκτυο προσβλέπει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την επέκταση των διεθνών προσβάσεων και στην προετοιμασία προτάσεων για εξεύρεση και διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, μέσα από αυτή τη δικτύωση πολύ σημαντική είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η χρήση τους σε διάφορα θέματα πολιτιστικού τουρισμού, τα οποία θεωρούνται αναγκαία εργαλεία για το σωστό προγραμματισμό και τη διαχείριση για συνεχή αναβάθμιση και ανάπτυξη του προϊόντος και των υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα