Απελπισμένοι οι Τ/κ με τα οικονομικά μέτρα της ψευδοκυβέρνησης

12:22 23/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται στα κατεχόμενα οι αντιδράσεις για την οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους αλλά και τη στάση της εκτελεστικής «εξουσίας».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η «ομάδα Πενταδακτύλου» σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην πολιτική κατάσταση στα κατεχόμενα και στην αναποτελεσματικότητα των αποφάσεων με αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού.

Θεωρεί, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ως το πρώτο και κύριο βήμα που πρέπει να γίνει στην πολιτική ζωή του τόπου, την καθιέρωση ενιαίας εκλογικής περιφέρειας του συνόλου των κατεχομένων εδαφών.

Ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

Ασίμ Ακάνσοϊ, είπε σε δηλώσεις του ότι τα υφιστάμενα προβλήματα προκαλούν απελπισία στο κοινό και αναφέρθηκε στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του λεγόμενου πρέσβη της Τουρκίας στα κατεχόμενα Χαλίλ Ακτσά για την οικονομική ζωή στα κατεχόμενα και είπε ότι οι δηλώσεις αυτές θα έπρεπε να είχαν γίνει από τον «υπουργό» οικονομικών.

Στις δηλώσεις του λεγόμενου πρέσβη για την οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους αναφέρθηκαν και οι Γενικοί Γραμματείς Δημοκρατικού Κόμματος Μπενγκού Σόνια και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Οι δύο Τ/κ πολιτικοί στις δηλώσεις τους ανάφεραν ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τούρκος διπλωμάτης δεν συνάδουν με την πραγματικότητα και διέψευσαν τον Ακτσά για τις δηλώσεις του περί δήθεν βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης των πολιτών και αναφέρουν ότι οι Τ/κ καθίστανται όλο και περισσότερο πτωχότεροι.

Ο Οζγιγίτ επέκρινε τον «πρέσβη» επειδή προβαίνει σε δηλώσεις που αφορούν την οικονομία των κατεχομένων κάτι που δεν είναι στις «αρμοδιότητές» του, όπως είπε.

Ο ΓΓ της συντεχνίας των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων ΚΑΜΟΥ ΣΕΝ Μετίν Ατάν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ψευδοκράτος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά θα αυξηθούν, ενώ επικρίνει όλους όσοι παρουσιάζουν την κατάσταση ρόδινη.

Keywords
Τυχαία Θέματα