Η εκλογή Αναστασιάδη στον τουρκικό Τύπο

17:00 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι τουρκικές εφημερίδες στις εσωτερικές τους σελίδες αναφέρονται στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Κύπρο και φιλοξενούν ανταποκρίσεις από απεσταλμένους τους.

Η Birgun στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Θα ιδρύσουμε ευρωπαϊκό κράτος με τους Τ/κ», γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης που έλαβε το 57,48% των ψήφων στις εκλογές

στην «νότια Κύπρο» θα προσπαθήσει αρχικά να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αναστασιάδης στέλνει και θερμά μηνύματα στους Τ/κ. Φιλοξενούνται δηλώσεις του εκλεγμένου Προέδρου ότι “εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μέσω μιας λύσης η οποία θα γίνει αποδεκτή όχι μόνο από τους Ε/κ, αλλά και από τους Τ/κ, να δημιουργήσουμε εξ ολοκλήρου ένα ευρωπαϊκό κράτος. Χωρίς διαχωρισμό επιθυμούμε μια χώρα που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, σύγχρονη και πολυπολιτισμική. Στην προσπάθειά μας αυτή είμαι σίγουρος ότι θα εξασφαλίσουμε την υποστήριξη όλων των χωρών που επιθυμούν τη λύση”.

Η Hurriyet στις εσωτερικές σελίδες δημοσιεύει ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα με τον τίτλο «Αντί κυπριακή, ελληνική σημαία». Στην ανταπόκριση γράφει ότι στη «νότια Κύπρο» στις εκλογές του 2008 που είχε εκλεγεί ο Δημήτρης Χριστόφιας, οι οπαδοί του είχαν βγει στους δρόμους κρατώντας «ε/κ σημαίες», όμως αυτήν την φορά οι δρόμοι του «ε/κ τομέα» στολίστηκαν με ελληνικές σημαίες.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ ο κ. Χριστόφιας τηρούσε μια «ιδεολογία Κύπρου», τώρα με την εκλογή του Αναστασιάδη “βάρυνε ο ελληνικός εθνικισμός”.
Γράφει ακόμη ότι ενώ ο κ. Χριστόφιας πρόβαλε την «κυπριακή σημαία», ο κ. Αναστασιάδης κατά την προεκλογική εκστρατεία του ετοίμασε τα πάντα από πλευράς προεκλογικού υλικού στα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού.

Keywords
Τυχαία Θέματα