Βραχυπρόθεσμη η επίδραση των ιταλικών εκλογών στις αγορές εκτιμά ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

16:48 26/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας Luis de Guindos δήλωσε την Τρίτη ότι ο κίνδυνος πολιτικού αδιεξόδου στην Ιταλία μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έχει συνταράξει τις αγορές, αλλά αυτό θα είναι μόνο “βραχυπρόθεσμα”.

Οι φόβοι επιστροφής της κρίσης της Ευρωζώνης ταρακούνησε τις αγορές την Τρίτη, με το κόστος δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας να εκτινάσσεται στα ύψη στις αρχές των συναλλαγών, προτού σταθεροποιηθεί.

“Αυτό που είναι καλό για την Ιταλία είναι καλό για την Ισπανία”, ανέφερε ο Ισπανός Υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος

ότι η “πολιτική βούληση” για να βγει η Ευρώπη από την κρίση “θα επικρατήσει”.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Jose Manuel Garcia Margallo μίλησε σε πιο απαισιόδοξο τόνο, προειδοποιώντας ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία ήταν ένα «άλμα προς το άγνωστο που δεν υπόσχεται κάτι καλό ούτε για την Ιταλία ούτε για την Ευρώπη”.

Το 10ετές κόστος δανεισμού της Ιταλίας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων εκτινάχθηκε στο 4,93%, προτού υποχωρήσει στο 4,77%, παραμένοντας, ωστόσο, υψηλότερα του 4,49% που έκλεισε την Δευτέρα, στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών που δεν ανέδειξαν σαφή νικητή.

Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε στο 5,59%, προτού υποχωρήσει στο 5,27%, από 5,168% τη Δευτέρα.

Στην αγορά μετοχών της Ισπανίας, ο δείκτης Ibex-35 σημειώνει πτώση 2,56%, αφού άνοιξε με βουτιά 4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα