Η ΕΕ προσκάλεσε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ να συμμετάσχει σε άτυπη Υπουργική Σύνοδο

15:50 2/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προσκλήθηκε από τους Ευρωπαίους να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 7 Σεπτεμβρίου στη Λιθουανία, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Συρίας.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, τον κ. Κέρι κάλεσε η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον, η οποία ενημέρωσε με επιστολή της τους Υπουργούς Εξωτερικών των 28 κρατών μελών.

Η παρουσία του κ. Κέρι στη συνεδρίαση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πάντως, εάν τελικά συμμετάσχει ο Αμερικανός Υπουργός θα έχει πολλές δυσκολίες να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας. Κι αυτό γιατί, με εξαίρεση τη Γαλλία, καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει μέχρι στιγμής δεσμευθεί να συμμετάσχει. Αντίθετα, οι περισσότερες χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία έχουν εκφραστεί αρνητικά σε οποιαδήποτε συμμετοχή τους χωρίς διεθνή εντολή που θα προέρχεται από τα Ηνωμένα Εθνη.

Η συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί, ενώ στο τέλος της βδομάδας θα συνεδριάσουν ατύπως στη Λιθουανία και οι Υπουργοί Αμυνας της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα