Η δέσμευση για διάλογο με την Τρόικα είναι εκεί, δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ

19:52 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δέσμευσή μας για διάλογο με την Τρόικα είναι εκεί, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ο οποίος επανέλαβε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα επικοινωνήσει με την Τρόικα για να διευθετήσει τη νέα κάθοδο του κλιμακίου στο νησί.

Ο κ. Σιαρλή απάντησε σε ερωτήσεις τόσο ξένων όσο και Κύπριων δημοσιογράφων στο περιθώριο της συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση

της πρώτης ημέρας του Ατυπου Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομκών της ΕΕ.

«Πιστεύω ότι έχει γίνει πολλή δουλειά κατά τον Αύγουστο αλλά όχι τόση όση θα θέλαμε ή ίσως όση θα ήθελε η Τρόικα. Αλλά η δέσμευση είναι εκεί και θα προχωρήσουμε σύντομα, όπως έχω πει, με γοργούς ρυθμούς», είπε, ερωτηθείς για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που καλούν την Κύπρο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις σε σχέση με το διάλογο με την Τρόικα.

Ο ΥΠΟΙΚ απάντησε και σε όσους θεωρούν ότι υπάρχει καθυστέρηση στη διαδικασία διαλόγου με την Τρόικα, υπενθυμίζοντας ότι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών, αλλά και το φόρτο εργασίας για την προετοιμασία των συνόδων του Eurogroup και του ECOFIN.

“Εχω πει ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δύο αυτών συναντήσεων, τη Δευτέρα και όταν έχω ένα λεπτό ξεκούρασης θα επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τη Νέα Υόρκη, τη Φραγκφούρτη και τις Βρυξέλλες και να μιλήσω μαζί τους και να προγραμματίσουμε για την επόμενη περίοδο», είπε.

Ερωτηθείς για την αίτηση για διακρατικό δάνειο από τη Ρωσία, ο κ. Σιαρλή είπε ότι η αίτηση έγινε σε πολιτικό επίπεδο, προσθέτοντας ότι αυτή υποβλήθηκε πολύ πιο πριν την αίτηση για οικονομική στήριξη από την Τρόικα και συμπλήρωσε ότι «από καιρού εις καιρόν υπάρχουν ερωτήματα και υποβάλλουμε πληροφορίες και πιστεύω ότι σε κάποιο σημείο, όπως έχουν οι ίδιοι ανακοινώσει θα πάρουν τις αποφάσεις τους».

Σε ερώτηση αν η Κύπρος προτιμά στήριξη από τη Ρωσία για τα δημόσια οικονομικά και στήριξη από την Τρόικα για τον τραπεζικό τομέα, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο. Επανέλαβε ότι η αίτηση υποβλήθηκε στη ρωσική Κυβέρνηση πολύ πιο πριν την αίτηση προς το μηχανισμό στήριξης, επισημαίνοντας ότι χώρες που έλαβαν οικονομική στήριξη από την Τρόικα είχαν λάβει διακρατικά δάνεια.

«Το θέμα δεν είναι αυτό. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με την Τρόικα και η Τρόικα είναι το μέρος με το οποίο συζητούμε το θέμα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα