Ανισορροπίες και κρίση χρέους επιβραδύνουν την ανάκαμψη της οικονομίας της ΕΕ

19:23 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Υπάρχει κοινή αντίληψη ότι, παρά τα σημαντικά βήματα που έγιναν για να ξεπεραστεί η κρίση χρέους, οι αδυναμίες στο χρηματοοικονομικό τομέα σε συνδυασμό με τη χαμηλή ανάπτυξη και τις ανισορροπίες στις αγορές, συνεχίζουν να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργούν κινδύνους για τη σταθερότητα της ΕΕ και κυρίως της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας του Ατυπου Συμβουλίου Οικονομικών της ΕΕ.

Μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Επίτροπος Ολι Ρεν

ανέφερε ότι οι νέες οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου. Δήλωσε επίσης ότι αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας σε επίπεδο ΕΕ το 2013, προσθέτοντας όμως ότι αυτή θα υπόκειται σε κινδύνους.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέρ έδωσε βασικά στοιχεία της προτεινόμενης Τραπεζικής Ενωσης και επέμεινε ότι μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, σταδιακά από τις αρχές του 2013. «Χρειάζεται η Τραπεζική Ενωση για τη σταθερότητα και την ακεραιότητα της Ευρωζώνης», είπε.

Το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Ασμουσεντ ανέφερε, στο πλαίσιο της διάσκεψης Τύπου, ότι αναμένεται σταδιακή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Τόνισε ότι η ανακοίνωση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ προκάλεσε ευφορία στις αγορές, αλλά, όπως σημείωσε, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. «Οι Κυβερνήσεις πρέπει να παραμείνουν πιστές στις δεσμεύσεις τους», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα