Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Philoxenia Plus

12:12 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη του μεσογειακού νότου μέσω της παλιννόστησης και μετακίνησης ανθρώπων που αναζητούν μια εναλλακτική επαγγελματική ευκαιρία στις αγροτικές περιοχές, στοχεύει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Philoxenia Plus στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «το έργο επιδιώκει να παράγει ένα σύνολο πολιτικών υποδοχής που θα είναι αξιοποιήσιμες από διάφορες περιοχές του μεσογειακού νότου, όπως η Κύπρος,

ώστε οι εν λόγω περιοχές να είναι σε θέση να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την εγκατάσταση οικονομικά ενεργών ατόμων προς όφελος των τοπικών τους κοινωνιών».

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση της σύμπραξης του ευρωπαϊκού προγράμματος PhiloxeniaPlus στη Limoges, Aubusson και Vichy της Γαλλίας, από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2013. Τη σύμπραξη συγκροτούν εκπρόσωποι αυτοδιοικήσεων, αναπτυξιακών εταιρειών και επιμελητηρίων έξι ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Γαλλική επαρχία δόθηκε η ευκαιρία στην κυπριακή αντιπροσωπεία να ενημερωθεί γύρω από κάποιες σημαίνουσες πτυχές του γαλλικού παραδείγματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως «αντλήθηκε ενημέρωση για τρία κυρίως στοιχεία: το πρώτο είναι οι μηχανισμοί προσέλκυσης αλλά και υποστήριξης νεοεισερχομένων στην επαρχία Limousin όπου εδρεύει ένα πολυδύναμο επιτελείο που ειδικεύεται στην εκπόνηση και την εφαρμογή πολιτικών υποδοχής. Το δεύτερο στοιχείο είναι το υπερσύγχρονο εκκολαπτήριο νέων επιχειρήσεων που λειτουργεί στο Aubusson, ο πληθυσμός του οποίου δεν υπερβαίνει τα 5000 άτομα. Στα πλαίσια ενός σχετικού συνεδρίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί για το εκτενές δίκτυο ημερήσιας φροντίδας για παιδιά που εδρεύει στην πόλη Vichy, και το οποίο τίθεται στη διάθεση των νεοεισερχομένων, με τη συμβολή και των τοπικών αρχών της πόλης».

Οπως αναφέρεται, η Γαλλία εφαρμόζει από το 1998 ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποδοχής και εγκατάστασης παλιννοστούντων και νεοεισερχομένων ατόμων στην επαρχία προς αναζήτηση επαγγελματικών ευκαιριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα