Η PSI καλεί τον ΥΠ. Παιδείας να μην απολύσει 2.500 εργαζομένους

13:30 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχία για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να απολύσει 2.500 εργαζομένους που παρέχουν εκπαίδευση στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου, εκφράζει σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στις 10 Ιουνίου στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο η Γενική Γραμματέας της PSI (Public Services International- Παγκόσμια Συνομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών).

Στην

επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΟΕΚΔΥ – ΣΕΚ, η Γενική Γραμματέας της PSI, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 20 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, συνιστά στον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει την απόφαση του και να εξασφαλίσει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα καταδικαστούν στην φτώχεια.

“Σας ζητώ να πάρετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ορθή τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην εργασία, περιλαμβανομένων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την ελεύθερη εξάσκηση αυτών των δικαιωμάτων», προσθέτει.

Επικαλούμενη πληροφορίες της ότι το Υπουργείο Παιδείας “έχει αποφασίσει να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες μέσα από αγορά υπηρεσιών και προκήρυξη για να υποβληθούν προσφορές”, η Γενική Γραμματέας της PSI αναφέρει ότι “οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα πρέπει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αυτοεργοδοτούμενοι και δεν θα δικαιούνται ανεργιακό επίδομα κατά την περίοδο που δεν θα απασχολούνται”.

Αναφέρει επίσης ότι αυτοί οι εργαζόμενοι έγιναν μέλη σε συνδικαλιστικές οργανώσεις τους τελευταίους οκτώ μήνες και ζήτησαν τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης και προσθέτει ότι “η απόφαση του Υπουργείου στρέφεται ενάντια στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο δικαίωμα οργάνωσης και την κοινωνική δημοκρατία”.

“Αυτή η άδικη και αντικοινωνική πολιτική θα περιορίσει την κοινωνική συνοχή και θα δημιουργήσει κοινωνικό αποκλεισμό”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα