Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μαντέλα, βελτιώνεται η υγεία του

13:01 13/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρώην Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα παραμένει στο νοσοκομείο για έκτη ημέρα την Πέμπτη όπου τυγχάνει ιατροφαρμακευτικής αγωγής για λοίμωξη των πνευμόνων. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής χθες η υγεία του 94χρονου βελτιώνεται.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κρατώντας κεριά έξω από την ιδιωτική κλινική στην Πρετόρια, στην οποία νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα

εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα.

Πρόκειται για την τέταρτη φορά από το Δεκέμβριο που ο Μαντέλα εισάγεται στο νοσοκομείο με προβλήματα στους πνεύμονές του, τα οποία τον ταλαιπωρούν εδώ και χρόνια.

Δεν εκδόθηκε οποιοδήποτε ανακοινωθέν την Πέμπτη το πρωί, αλλά την Τετάρτη ο Πρόεδρος της χώρας Jacob Zuma δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι η υγεία του πρώην Προέδρου βελτιώνεται.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την πρόοδο του, μετά από τις τελευταίες δύσκολες λίγες μέρες», είπε.

Ως τώρα, η Κυβέρνηση περιέγραφε την κατάσταση του ως «σοβαρή αλλά σταθερή».

Η τελευταία αυτή περιπέτεια του Νέλσον Μαντέλα έχει οδηγήσει σε μια ευρεία αποδοχή ότι ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος τον Ιούλιο θα κλείσει τα 95 του χρόνια, μπορεί να οδεύει προς το τέλος της ζωής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα