Γυναίκα αστυνομικός συνέλαβε ληστή στη Λεμεσό

14:37 3/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Χάρη στην παρατηρητικότητα και την αποφασιστικότητα που επέδειξε γυναίκα αστυνομικός, συνελήφθηκε τα ξημερώματα 39χρονος από την Ελλάδα, αμέσως μετά τη διάπραξη ληστείας σε φούρνο στην περιοχή Πολεμιδιών.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, ο ληστής εισήλθε γύρω στις 2:30 στο φούρνο και προτάσσοντας πιστόλι, ζήτησε και πήρε από την μοναδική υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ.

Κατά την έξοδο του από το

φούρνο, έγινε αντιληπτός από γυναίκα αστυνομικό, η οποία την ώρα εκείνη μετέβαινε στην οικία της, αφού είχε σχολάσει από τη βάρδια της.

“Με το που αντιλήφθηκε η αστυνομικός το δράστη, τον ακολούθησε ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησε τον αξιωματικό υπηρεσίας και τον επί καθήκοντι λοχία της για παροχή βοήθειας”, είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι συνέχισε να διατηρεί οπτική επαφή με το όχημα του δράστη, μέχρι που αυτός την αντιλήφθηκε και επιχείρησε να διαφύγει.

Σε κάποιο σημείο στην κοίτη του ποταμού Γαρύλλη, το όχημα του ληστή ακινητοποιήθηκε και αυτός εξήλθε από αυτό και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, καθοδηγούμενοι από τη συνάδελφο τους.

Στη σκηνή εντοπίστηκε και το πιστόλι, το οποίο ο ληστής πέταξε, ενώ από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται να είναι ψεύτικο.

Ο 39χρονος Ελλαδίτης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση τους. Ο ίδιος παραδέχθηκε τη διάπραξη της ληστείας στο φούρνο, καθώς και σε ένα περίπτερο, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει να εμπλέκεται σε τέσσερις ακόμα ληστείες περιπτέρων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα