Γιωργάλλας: «Το αποψινό δείπνο ουσιαστικά αποτελεί μια συνάντηση με φανερή πολιτική σημασία»

17:56 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Μιχάλης Γιωργάλλας με δηλώσεις του σχολίασε το αποψινό δείπνο Αναστασιάδη, Έρογλου και Ντάουνερ, λέγοντας:

«Το αποψινό δείπνο ουσιαστικά αποτελεί μια συνάντηση με φανερή πολιτική σημασία. Η προθέσεις του κυρίου Ντάουνερ είναι δεδομένες. Θα επιχειρήσει να στείλει τα δικά του πολιτικά μηνύματα επιχειρώντας να αναδείξει το δείπνο σε σημείο εκκίνησης για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό.

Η επιμονή του κυρίου Ντάουνερ να προβεί σε συμφωνημένη δήλωση μετά το δείπνο, υπηρετεί τον στόχο του για δημιουργία κινητικότητας στο κυπριακό

αυτή τη στιγμή παρά τη συναίνεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για μετάθεση της επανέναρξης της διαδικασίας για το κυπριακό το ερχόμενο Φθινόπωρο» ανέφερε ο κ. Γιωργάλλας και κατέληξε:

«Επαναλαμβάνουμε ότι η συμπεριφορά και οι ενέργειες του κυρίου Ντάουνερ τον έχει καταστήσει μέρος του προβλήματος. Ο Αυστραλός διπλωμάτης δεν μπορεί να είναι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στη νέα προσπάθεια των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες. Η παρουσία και η συμμετοχή του θα είναι παράγοντας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα