Τη συνδρομή του ΕΤΕΚ στην επίσπευση έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας ζήτησε ο Πρόεδρος

17:27 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη βοήθεια του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) για επίσπευση του χρόνου έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας για ακίνητα ζήτησε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση που έγινε, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο με αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Επιμελητηρίου Στέλιο Αχνιώτη.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ τέθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν στη συγκράτηση της ανεργίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας του τόπου. Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας και ζήτησε εισηγήσεις από το Επιμελητήριο ώστε να αξιοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας στην προσπάθεια οι τίτλοι να είναι εκδομένοι με την ολοκλήρωση των έργων.

Ένα άλλο θέμα για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να βοηθήσει, σύμφωνα με το ΕΤΕΚ, είναι η εργοδότηση των ανέργων μηχανικών. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο κ. Αναστασιάδης, έδωσε άμεσα οδηγίες στο Υπουργείο Εργασίας όπως στο Σχέδιο για Απασχόληση των Ανέργων, που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, συμπεριληφθεί και πρόνοια που να ικανοποιεί την απαίτηση της πρακτικής άσκησης για τους αποφοίτους σε κλάδους της μηχανικής επιστήμης (Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς) για σκοπούς έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος από το Επιμελητήριο.

Αναφέρεται τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλυσε, επίσης, στην αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ, τις προοπτικές των ξένων επενδύσεων που προωθούνται κυρίως στην επαρχία Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα