Για προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την ΚΤ, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ

14:43 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για προσπάθεια της Κυβέρνησης να ελέγξει την Κεντρική Τράπεζα έκανε σήμερα λόγο το ΑΚΕΛ, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Λουκαΐδη να αναφέρει πως μόνο έτσι εξηγείται η ενέργεια της Κυβέρνησης να εγείρει το θέμα του Λάμπρου Καϊκίτη όπως και μια σειρά άλλων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν που αφορούν την ΚΤ.

«Ως

ΑΚΕΛ θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για την αχρείαστη και ζημιογόνα αναστάτωση που έχει προκληθεί μέσα από ενέργειες της Κυβέρνησης γύρω από το θέμα του διορισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση Μέλους στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε σήμερα σ στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι από τα δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε δημοσιοποίηση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας της απόφάσης του Υπουργικού Συμβουλίου για διορισμό του Λάμπρου Καϊκίτη ως Μέλος του ΔΣ της ΚΤ, αναφέροντας παράλληλα πως η ίδια η παρούσα κυβέρνηση σεβόμενη ακριβώς αυτή την απόφαση είχε διορίσει μόνο τρία μέλη στο ΔΣ της ΚΤ θεωρώντας προφανώς ως εκείνη τη στιγμή ως νόμιμο το διορισμό του κ. Καϊκίτη.

Ο κ. Λουκαΐδης επέκρινε την Κυβέρνηση λέγοντας πως για λόγους που παραπέμπουν σε σκοπιμότητες, «αποφάσισε να προχωρήσει σε παύση του εν λόγω Μέλους του ΔΣ της ΚΤ χωρίς ασφαλώς να υπάρξει ασφαλής ή τεκμηριωμένη αιτιολόγηση».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ «ο στόχος από πλευράς Κυβέρνησης είναι προφανώς ο έλεγχος της ΚΤ», καθώς «μόνο έτσι εξηγείται η ενέργεια της Κυβέρνησης όπως και μια σειρά άλλων ενεργειών στο πρόσφατο παρελθόν που αφορούν την ΚΤ».

Ερωτηθείς κατά πόσο ο τέως Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή ήταν αυτός που ενημέρωσε σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι στην ενημέρωση προέβη άλλο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που αντικαθιστούσε τον Υπουργό Οικονομικών. «Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνονται μετά από εισηγήσεις και έγγραφα τα οποία κατατίθενται από τους Υπουργούς ή ακόμη μετά από εισήγηση και συζήτηση του θέματος στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς κατά πόσο τελικά γνώριζε ο κ. Σιαρλή, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι το ζήτημα τέθηκε σε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου από την οποία ο κ. Σιαρλή απουσίαζε «οπόταν είναι λογικό ο κ. Σιαρλή να μην γνώριζε αφού δεν ήταν καν παρών».

Σε ερώτηση αν η εισήγηση τέθηκε από τον τέως Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου ο οποίος αναπλήρωνε τον κ. Σιαρλή ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε πως πιθανότατα το θέμα είχε τεθεί από τον κ. Φλουρέντζου, ο οποίος παρεπιπτόντως, όπως διευκρίνισε, είπε ότι δεν θυμάται και όχι ότι δεν το έπραξε.

«Εκεί είναι τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου στα οποία κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ποιος είναι που κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση και το αιτιολογικό» συμπλήρωσε.

«Η ουσία είναι ότι υπάρχει η απόφαση η οποία είναι πλήρως αιτιολογημένη και η όλη πράξη ήταν καθόλα νόμιμη» ανέφερε.

Απέδωσε τέλος στο λεκτικό που χρησιμοποιείται για ανάλογες περιπτώσεις την αναφορά στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας ότι ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο αφού άκουσε τις απόψεις του Διοικητή της ΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα