Επαφές Έρογλου στα κατεχόμενα για τον σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης»

14:04 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος και του κόμματος Εθνικής Ενότητας, έχει σήμερα στα κατεχόμενα ο Ντερβίς Έρογλου μετά την παραίτηση του Ιρσέν Κιουτσιούκ και επισήμως χθες.

Οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της «μεταβατικής κυβέρνησης» άχρισαν το πρωί με συνάντηση του Τ/κ ηγέτη και του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικές δυνάμεις και το ΚΕΕ. Η διάρκεια της εντολής είναι 15 ημερών. Εάν δεν μπορέσει να δημιουργηθεί

«κυβέρνηση» την εντολή θα λάβει άλλος.

Η συνάντηση Κιουτσιούκ – Έρογλου χθες κράτησε μόλις 10 λεπτά επισημαίνει ο τ/κ Τύπος και ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ έδωσε την παραίτησή του με τον Τ/κ ηγέτη να δηλώνει ότι καθήκον του είναι να την αποδεχθεί και μέχρι να σχηματισθεί η «νέα κυβέρνηση» να συνεχίσει τα καθήκοντά τους.

Στις 7 χθες βράδυ ο Ντερβίς Έρογλου είχε την πρώτη συνάντηση με την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος που είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, πρόεδρος του ΡΤΚ, δήλωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τα άλλα κόμματα την Δευτέρα για να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού «κυβέρνησης». Ανέφερε επίσης ότι ζήτησαν από τον κ. Έρογλου να τους αναθέσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» μετά τις συναντήσεις αυτές.

Η ευθύνη για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» πέφτει στους ώμους των 27 «βουλευτών» που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Μεχμέτ Τσακιτζί. Σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι αυτοί οι 27 δεν έχουν την πολυτέλεια να αφήσουν την «χώρα» χωρίς εναλλακτική μέχρι τις 28 Ιουλίου και πρέπει το ΚΚΔ, το ΡΤΚ και το ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις να βρουν έναν τρόπο συνεργασίας για να ασκήσουν αυτό το καθήκον τους μέχρι την ημερομηνία των «πρόωρων εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα