Για παληκαρισμούς κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Γ. Περδίκης

14:17 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προκαλεί πικρή θυμηδία η στάση των Κυβερνώντων και άλλων «αρμοδίων» απέναντι στη θεσμική κρίση που προκαλούν οι απαιτήσεις της τρόικας, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως “όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της κυπριακής οικονομίας, όσοι μας έλεγαν πριν λίγα χρόνια ότι η κυπριακή οικονομία είναι αλώβητη, όσοι για τέσσερα χρόνια απέφευγαν ή αντιδρούσαν στη λήψη

των κατάλληλων μέτρων, σήμερα εκτονώνονται σε παληκαρισμούς και σε άσκοπες εσωτερικές αντιπαραθέσεις”.

Οι απαιτήσεις της τρόικας, είπε, είναι όντως σκληρές αλλά και αναμενόμενες.

“Αυτά που κάποιοι λένε σήμερα έπρεπε να τα ελάμβαναν υπόψη πριν από χρόνια για να αποφύγουμε την Τρόικα και το μηχανισμό στήριξης. Τώρα που μας έφεραν στο μηχανισμό και στα δόντια της τρόικας, τι να τους κάνουμε τους «παληκαρισμούς» και τη «μαγκιά»;”, διερωτήθηκε.

Διότι, είπε, ο λαός μας σοφά λέει «του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» ή «όπως έστρωσες θα κοιμηθείς».

Η ορθή, σοβαρή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση με την τρόικα, ανέφερε, πρέπει να στηρίζεται στη μεθοδικότητα, την τεχνοκρατική και πολιτική υποστήριξη, την καθαρότητα στόχων και στη στοχοπροσήλωση.

Αντίθετα, είπε ο κ. Περδίκης, αυτό που παρακολουθεί ο λαός τις τελευταίες μέρες είναι ένα αλαλούμ αντιφατικών δηλώσεων που τις χαρακτηρίζει η ασάφεια, ο παληκαρισμός, η σύγχυση και η αμετροέπεια.

“Για παράδειγμα, διερωτόμαστε τι άποψη θα σχηματίσουν οι τροικανοί όταν διαβάσουν σήμερα στα φύλλα των εφημερίδων ότι ο Πρόεδρος και οι άλλοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης αποφάσισαν μόλις ψες να επεκτείνουν την έκτακτη περικοπή του 10% επί των αμοιβών τους (αφού άφησαν να διαρρεύσει ένα κρίσιμο τρίμηνο)”, δήλωσε.

Γιατί να ζητούν, συνέχισε, περικοπές των συντάξεων 10% και των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο 15% όταν η ηγεσία (οι υψηλά αμειβόμενοι και διπλοθεσίτες) περιορίζονται στο 10%;

“Και αυτό αφού λούφαξαν για τρεις μήνες”, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν θα υπάρξει αναδρομική ισχύ για τους τρεις μήνες που πέρασαν.

Τα μηνύματα που στέλνει η Κυβέρνηση σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είπε ο κ. Περδίκης, δεν ενισχύουν τη θέση της απέναντι στην Τρόικα.

“Αλλά – είπαμε- η Κυβέρνηση δεν ανησυχεί. Αυτή μαζεύει τις βαλίτσες της για να φύγει. Ας ανησυχούν άλλοι…”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη μαχητική στάση της Υπουργού Εργασίας στην τρόικα, ο κ. Περδίκης είπε πως “έχει δίκαιο ότι μέτρα εξαιρετικά σκληρά, απάνθρωπα, αντικοινωνικά, σαν αυτά που εφαρμόστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στο εξωτερικό δεν θέλουμε και δεν πρέπει να εφαρμοστούν και στην περίπτωση της Κύπρου”.

Πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος, συνέχισε, που είναι όντως ότι “με ευθύνες αυτής της Κυβέρνησης και προσωπικά της κ. Χαραλάμπους που η Κύπρος μετατράπηκε σε μεταναστευτικό παράδεισο, προσέλκυσε αυτές τις χιλιάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα