Εκθεση στο Λονδίνο θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

14:17 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, θα εγκαινιάσει έκθεση στο Λονδίνο την ερχόμενη Κυριακή, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελετή των εγκαινίων θα γίνει την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 στις 7.00μ.μ στο Hellenic Centre και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου και θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, έχει συλλέξει το φωτογραφικό υλικό των

αρχαιολογικών ευρημάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό, τα οποία έχουν ανασκαφεί από την κυπριακή γη και φυλάσσονται σε μουσεία της Κύπρου. Η έκθεση αποτελείται από 40 αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, με αφετηρία το Λονδίνο, η οποία συνδεδεμένη με τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπληρώνει το πάζλ των αρχών και των ανθρώπινων αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Στην τελετή των εγκαινίων θα γίνει επίσης και η προβολή του φιλμ «Ο Αθλητισμός στην Κύπρο – Μία Ιστορία Αιώνων», διάρκειας είκοσι λεπτών περίπου. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μέσα από την οποία γίνεται μια αναδρομή στον κυπριακό αθλητισμό από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη αθλητική πραγματικότητα.

Στα εγκαίνια, θα λάβει μέρος και η παιδική παροικιακή χορωδία του Λονδίνου, η οποία μέσω του σχολείου Finchley όπου φοιτούν, πήραν το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για το τραγούδι των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Στην τελετή θα παραστούν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Πάμπος Στυλιανού και Κώστας Παπακώστας, ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιωαννίδης και άλλα μέλη του Ε.Σ. της ΚΟΕ και της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ιθύνοντες της κυπριακής παροικίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα