Συλλογική διαβούλευση ζητά το ΕΥΡΩΚΟ για την οικονομία

13:57 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας την κατάσταση στην οικονομία όπως διαμορφώνεται με την εμπλοκή της Τρόικας, δήλωσε ότι επιβάλλεται η Τρόικα να πειστεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας και για την πρόθεση για μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι «οι κυβερνώντες οφείλουν να επιδιώξουν τη συλλογική διαβούλευση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι η ευθύνη της διαπραγμάτευσης του μνημονίου

ανήκει στους κυβερνώντες, οι οποίοι, όπως είπε, «αντί να επιδιώκουν την ενότητα και τη συλλογικότητα για να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση απέναντι στην Τρόικα, επιλέγουν την τακτική των προκλήσεων και της αντιπαράθεσης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα απαιτήσει «διαφάνεια και ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα» και ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν έγκαιρα τους όρους του μνημονίου.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, απάντησε στις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για τη σύσταση ομάδων εργασίας που θα διερευνήσουν τη σύμπτωση ή όχι θέσεων μεταξύ ΕΥΡΩΚΟ και ΔΗΣΥ ενόψει προεδρικών, λέγοντας πως είναι «αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο το ΑΚΕΛ να επιζητά το διάλογο με το Ευρωπαϊκό Κόμμα, και την ίδια ώρα να ενοχλείται όταν εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο με άλλα κόμματα».

Το ΕΥΡΩΚΟ δεν θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ στο δρόμο της πόλωσης και της αντιπαράθεσης, είπε ο κ. Γιωργάλλας, προσθέτοντας πως το ΕΥΡΩΚΟ θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μέχρι τότε θα συνεχίσει το διάλογο με όλα τα κόμματα και τους υποψηφίους.

Keywords
Τυχαία Θέματα