Για ελλιπή ενημέρωση κάνουν λόγο τα κόμματα

23:02 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα έκανε λόγο η πλειοψηφία των πολιτικών αρχηγών, εξερχόμενοι της σύσκεψης Αρχηγών Κομμάτων με την Κυβέρνηση για την οικονομία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών κομμάτων απέφυγαν να τοποθετηθούν επί των προτάσεων της Κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά, αφού όπως ανέφεραν μετά τη σύσκεψη, από την ενημέρωση απουσίαζαν τα έγγραφα για τα μέτρα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα, τις τομεακές αλλαγές σε Υπουργεία και υπηρεσίες του

δημοσίου και τα μέτρα ανάπτυξης, τα οποία η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποστείλει στα κόμματα πριν από την επόμενη Σύσκεψη Αρχηγών Κομμάτων στις 15 Οκτωβρίου.

Υπάρχει μια σειρά θεμάτων που δεν καλύπτονται από τα έγγραφα που δόθηκαν όπως μέτρα ανάπτυξης, διαρθρωτικές αλλαγές, επιμέρους θέματα που θίγονται από πλευράς Τρόικας, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

«Θα ήμουν ευτυχέστερος αν σήμερα εδίδετο η ευκαιρία να συζητηθεί το σύνολο των αντιπροτάσεων της Κυβέρνησης που θα πρέπει να δοθούν στην Τρόικα», ανέφερε προσθέτοντας ότι όπως ενημερώθηκαν, τα κόμματα θα εφοδιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα με τα υπόλοιπα των εγγράφων και στις 15 θα υπάρξει διάλογος «για να δούμε πού οδηγούμαστε»

Ερωτηθείς αν είναι συμπληρωμένο το πακέτο αντιπροτάσεων, απάντησε μονολεκτικά «όχι», προσθέτοντας ότι απουσιάζουν από μέσα περισσότερα από δύο κεφάλαια.

Ερωτηθεί πόσο πιθανόν είναι να στηρίξει στο τέλος το πακέτο της Κυβέρνησης, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι για να μπορεί να απαντήσει κανείς με ασφάλεια και αίσθημα ευθύνης θα πρέπει να έχει ολοκληρωμένη εικόνα. Επανέλαβε τη θέση αρχής, όπως την χαρακτήρισε ότι «πολιτευόμαστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο». Ανέφερε ωστόσο ότι το να τοποθετηθεί για κάτι που δεν γνωρίζει θα ήταν εξίσου ανεύθυνο.

Το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί για το πακέτο της Κυβέρνησης αύριο μετά την ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι προτάσεις με βάση τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέροντας ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση δεν θα υπήρχε ανάγκη συζήτησης αυτών των μέτρων.

Ανέφερε επίσης ότι το ΑΚΕΛ έχει παρατηρήσεις τις οποίες θα καταθέσει στη συζήτηση των Αρχηγών στις 15 Οκτωβρίου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι η σημερινή ενημέρωση αφορούσε τα δημοσιονομικά και ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα τρία έγγραφα που θα δοθούν στα πολιτικά κόμματα και θα υιοθετηθούν από το Υπουργικού Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών ήταν έτοιμος να ενημερώσει το σώμα σήμερα για θέματα του τραπεζικού τομέα, των διαρθρωτικών προτάσεων της Τρόικας για τα διάφορα Υπουργεία και αναπτυξιακά μέτρα που έχει ετοιμάσει η Κυβέρνηση και δεν υπάρχουν στις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί από την Τρόικα.

Ερωτηθείς αν τους έχει δοθεί κάποια εξήγηση γιατί σήμερα δεν είναι ολοκληρωμένο το πακέτο των μέτρων της Κυβέρνησης, απάντησε ότι α

Keywords
Τυχαία Θέματα