Γερμανία: Επιβράδυνση ανάπτυξης οικονομίας το 2ο τρίμηνο προβλέπει το ΥΠΟΙΚ

15:02 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η γερμανική οικονομία η οποία ανέκαμψε και σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 0,5% το πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει ένα πιο χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτίμηση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι υφιστάμενοι οικονομικοί δείκτες υποδηλούν ότι η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί κάπως το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρει το Υπουργείο στην τελευταία του μηνιαία έκθεση, χωρίς ωστόσο να κάνει συγκεκριμένη εκτίμηση.

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου το ΑΕΠ

της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση μετά από συρρίκνωση της τάξης του 0,2% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Ωστόσο, ειδικοί και αναλυτές συμφωνούν ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται πάλι καθώς η μακροχρόνια χρεωστική κρίση της ευρωζώνης επηρεάζει τις εξαγωγές που είναι παραδοσιακά το τομέας ώθησης της γερμανικής οικονομίας.

«Η βιομηχανική δραστηριότητα ανέκαμψε κάπως το Μάιο», αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας όμως ότι «θα χαμηλώσει ταχύτητα για το υπόλοιπο του χρόνου».

Η ανάπτυξη των εξαγωγών μπορεί να επιβραδυνθεί επίσης καθώς οι εμπορικοί εταίροι της Γερμανίας αποδυναμώνονται.

Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή εκτιμά ότι θα υπάρξει ανάπτυξη της τάξης του 0,7% για ολόκληρο το χρόνο.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, η Μπούντεσμπανκ, πρόσφατα αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη σε 1% από προηγούμενη εκτίμησή της του 0,6%.

Τα κύρια οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας προβλέπουν ανάπτυξη 0,9% ενώ ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 1,2% για τη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα