Γέμισε τρωκτικά η Πέγεια, σε απόγνωση οι κάτοικοι

10:46 21/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Φόβους για την υγεία τους εκφράζουν οι κάτοικοι του Δήμου Πέγειας.

Η ανεξέλεγκτη παρουσία τρωκτικών και κυρίως νυφιτσών στο Δήμο Πέγειας έχει φέρει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής σε απόγνωση.

Όπως κατήγγειλαν στο ΚΥΠΕ αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής τα τρωκτικά έχουν εισβάλει κυριολεκτικά στα σπίτια και τις

επιχειρήσεις τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα από την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Οι νυφίτσες έχουν προκαλέσει ζημιές σε εξοπλισμό των σπιτιών αφού καταστρέφουν τα καλώδια των πλυντηρίων ενώ κάποιοι έκαναν παράπονα και για καταστροφή καλωδίων των αυτοκινήτων τους.

Εκτός από τα τρωκτικά, η περιοχή του Δήμου Πέγειας έχει γεμίσει και ψύλλους αφού έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις νυφίτσες, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης ανέφερε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και το τμήμα Γεωργίας προχώρησαν σε ενέργειες για την καταπολέμηση και τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ακουρσιώτης το πρόβλημα, αν και αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό, εντούτοις τα τρωκτικά, είπε, δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς.

Ο Δήμος Πέγειας τόνισε, θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες. Ήδη σε ολόκληρο το Δήμο, έχουν τοποθετηθεί δολώματα και έχουν γίνει οι αναγκαίοι ψεκασμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα