Φούλε: Σημαντικό για όλες τις πλευρές να υπάρξει λύση στο Κυπριακό

19:18 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Στην εκτίμηση ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού, κατέληξαν ο επίτροπος διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, η Υπάτη Εκπρόσωπος για την Εξωτερικών Πολιτική Ασφάλεια και Αμυνα, Κάθριν Άστον και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβότουγλου, στη διάρκεια κοινής συνάντησης που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας.
«Συμφωνήσαμε για το πόσο

σημαντικό είναι για όλες τις πλευρές να υπάρξει συνολική επίλυση του Κυπριακού. Εξέφρασα την άποψη ότι αναγνωρίζουμε ότι η Τουρκία συνέβαλε τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα αρχίσουν πολύ σύντομα», αναφέρει ο κ. Φούλε στη γραπτή ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Επίτροπος Φούλε χαρακτήρισε τον πολιτικό διάλογο που διεξήχθη σήμερα διεξοδικό και εποικοδομητικό και τόνισε ότι η ΕΕ υπογράμμισε στην τουρκική πλευρά την ανάγκη να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες για όλους τους νόμους που σχετίζονται με την ενταξιακή διαδικασία και τα πολιτικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Φούλε, η Κομισιόν πρόκειται να αποστείλει γραπτώς στην Τουρκία τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες της σχετικά με τη συμβατότητα της τουρκικής νομοθεσίας για την πρόσβαση στο διαδίκτυο με το κοινοτικό κεκτημένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα