Φωτίου: Η Κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων

13:57 13/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση “δυστυχώς αποδείχθηκε ανεύθυνη και κατώτερη των περιστάσεων την ώρα που έπρεπε”, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι “εκείνο που προέχει τώρα, ασφαλώς, είναι να εργαστούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα να έλθουν καλύτερες ημέρες στον τόπο μας”.

“Μοιραία θα περάσουμε δύσκολες ημέρες μέχρι να έλθουν οι καλύτερες. Η ανευθυνότητα, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός μπορεί να θεωρούν κάποιοι ότι φέρνουν

πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Σίγουρα όμως πρέπει να ξέρουν ότι σκοτώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο”, είπε.

Ανέφερε ότι, “αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος και ο λαός μας, απαιτείται πάνω απ` όλα εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, συλλογικότητα και συνευθύνη”, προσθέτοντας ότι “μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Ο κ. Φωτίου είπε, επίσης, ότι “τα όσα βιώνει τις τελευταίες ήμερες ο κυπριακός λαός ως αποτέλεσμα των όρων της δανειακής σύμβασης που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με την Τρόικα, όπως πολλές φορές έχουμε πει, μπορούσαμε να τα αποφύγουμε”.

“Μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την έκταση και αυτή την ένταση των επαχθών και άδικων μέτρων. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ολιγώρησε. Οι ευθύνες της είναι δεδομένες. Είναι ασήκωτες”, είπε και ανέφερε ότι “το δίλημμα δυστυχώς ήταν πολύ σκληρό, δηλαδή να αποδεχθούμε τους όρους της δανειακής σύμβασης και τα επαχθή και άδικα μέτρα ή να αφήσουμε το κράτος μας και την οικονομία μας να χρεοκοπήσουν”.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι η χρεοκοπία θα ήταν “τραγικά καταστροφική για την Κυπριακή Δημοκρατία, την κυπριακή οικονομία και κατά συνέπεια τον κυπριακό λαό”, προσθέτοντας ότι, “μπροστά σε αυτό το σκληρό δίλημμα, ενσυνείδητα επιλέξαμε να διασώσουμε την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διασώσουμε την οικονομία μας και τα ζωτικά και κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας”.

Όσον αφορά το δανεισμό από ημικρατικούς οργανισμούς, ο κ. Φωτίου είπε ότι “πρόκειται ασφαλώς για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, πρόκειται για τις συντάξεις των εργαζομένων πολλών χρόνων δουλειάς”, προσθέτοντας ότι, “προτού ληφθεί η οποιαδήποτε τελική απόφαση, θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες διασφαλίσεις ότι οι μελλοντικές συντάξεις των εργαζομένων θα είναι απόλυτα εγγυημένες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα