Φ. Φωτίου: Σημαντική η ασφάλεια των φυλακίων της ΕΦ στο κέντρο της Λευκωσίας

14:31 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόθεση του Υπουργείου του, σε συντονισμό με άλλους αρμόδιους φορείς, να επιληφθεί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πράσινη γραμμή, έτσι ώστε να νοιώθουν ασφάλεια και οι οπλίτες και οι πολίτες, εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου, μαζί με το Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσναντίνο Γιωρκάτζη, το Βουλευτή ΔΗΣΥ Νίκο Νουρή, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφθηκαν σήμερα διάφορα φυλάκια της Εθνικής

Φρουράς επί της Γραμμής Κατάπαυσης τους Πυρός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι έχουν αποφασίσει όπως συγκληθεί το συντομότερο δυνατό ευρεία σύσκεψη στην οποία, εκτός από το Υπουργείο Άμυνας και το Δημαρχείο της Λευκωσίας, θα λάβουν μέρος και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών και Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, η Αστυνομία Κύπρου με στόχο να εξεταστούν συγκεκριμένοι τρόποι επίλυσης κάποιων προβλημάτων.

Ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε, έχουμε συμφωνήσει ότι τάχιστα όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να προβούμε σε κάποιες ενέργειες, λόγω κάποιων προβλημάτων σε εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πράσινη γραμμή, για να νιώθουν ασφάλεια και οι οπλίτες και οι πολίτες.

Αναφερόμενος από την πλευρά του στη στρατηγική αναστροφής της αποψίλωσης της Παλιάς Λευκωσίας, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι ο Δήμος Λευκωσίας δεν μπορεί να επιφορτιστεί μόνος του το οικονομικό βάρος αυτής της πολιτικής.

Για αυτό, πρόσθεσε, έχουμε συμφωνήσει ότι σύντομα, και μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε, θα καταθέσει η κάθε πλευρά τις απόψεις της ώστε να ετοιμαστεί ένα σχέδιο δράσης για να αντιστρέψουμε αυτό το περιβάλλον αποψίλωσης που παρατηρείται σήμερα στη νεκρή ζώνη και να φέρουμε πίσω ζωή στη Λευκωσία, στην εντός των τειχών πόλη.

Από πλευράς του ο κ. Νουρής είπε ότι θεωρεί ότι η Λευκωσία χρήζει της προσοχής όλων και ιδιαίτερα του κεντρικού κράτους. «Νομίζω ότι αυτό έχει εκδηλωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα με την παρουσία εδώ του Υπουργού Άμυνας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα