Αντιδρά η ΠΕΟ σε τερματισμό λειτουργίας του ΚΟΑΓ

14:02 2/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έντονη αντίθεση στον τερματισμό της λειτουργίας του Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΟ.

Όπως αναφέρεται, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γης από της ίδρυσής του ασκεί με επιτυχία το ρόλο του ως σημαντικός βραχίονας του κράτους στην άσκηση της κοινωνικής του πολιτικής στα ζητήματα στέγασης για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. “Χιλιάδες οικογένειες χαμηλά αμειβομένων τις τελευταίες δεκαετίες απόκτησαν στέγη από τα προγράμματα του Οργανισμού ενώ ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο ρόλος του Οργανισμού

στη στήριξη της κατασκευαστικής βιομηχανίας στα αρχικά στάδια της εμφάνισης της οικονομικής κρίσης”.

Η Κυβέρνηση, με τις ενέργειες που δρομολογεί και οι οποίες οδηγούν στο κλείσιμο του ΚΟΑΓ, προστίθεται, σε συνδυασμό και με άλλες αποφάσεις που συρρικνώνουν δραστικά τα κυβερνητικά στεγαστικά σχέδια, καταδεικνύει ότι ουσιαστικά αποφάσισε την απεμπλοκή του κράτους από την άσκηση κοινωνικής στεγαστικής πολιτικής.

Ο ΚΟΑΓ, αναφέρει η ΠΕΟ, έχει λόγο ύπαρξης και ρόλο να διαδραματίσει στον τομέα της στεγαστικής πολιτικής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας και της αποστολής του στο πλαίσιο ενός σύγχρονου ενιαίου φορέα στεγαστικής πολιτικής είναι η απάντηση στα νέα δεδομένα και όχι η διάλυση και ο τερματισμός της λειτουργίας του, καταλήγει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα