Εξω από το Προεδρικό η πορεία για τους νεκρούς στο Μαρί

20:47 11/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με σύνθημα “Χριστόφια, φαντάσου να ήταν τα παιδιά σου”, δεκάδες πολίτες κατευθύνονται προς το Προεδρικό Μέγαρο σε μια πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα.

Οι διαδηλωτές που προπορεύονται της πορείας κρατούν ένα μεγάλο

μαύρο πανό, στο οποίο αναγράφεται η φράση “…δεν ξεχνούμε, δεν συγχωρούμε, 11/7″, ενώ με κόκκινα αναγράφεται επίσης η φράση “η συγκέντρωση ανάβει και όλα είναι συνειδητά”.

Μερικοί από τους διαδηλωτές φοράνε μαύρες φανέλες πάνω στις οποίες αναγράφεται και πάλι με κόκκινο χρώμα ο αριθμός 13. Κρατούν σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ συνοδεύονται από αστυνομική δύναμη.

Στο μεταξύ, έξω από το Προεδρικό έχουν συγκεντρωθεί πολλά άτομα και γύρω στις 22:00 αναμένεται να καταλήξει στο χώρο η πορεία των 300 χιλιομέτρων εις μνήμη των 13 ηρώων.

Στο Προεδρικό κατέφθασε ομάδα του ΕΛΑΜ. Πορεύονται με στρατιωτικό βάδην, φορούν μαύρες φανέλες και κρατούν 13 δάδες, συμβολίζοντας τους 13 νεκρούς του Μαρί.

Φωνάζουν συνθήματα όπως “ντροπή, ντροπή θα γράψει η ιστορία. Χριστόφια εσύ ευθύνεσαι για την τραγωδία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα