Εξι νεκροί από χιονοθύελλα που σαρώνει τις νότιες ΗΠΑ

08:13 30/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Χάος προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός που έπληξαν τον αμερικανικό νότο που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ανάγκασαν πολλούς μαθητές να περάσουν τη νύχτα στις τάξεις των σχολείων τους και προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις σε διάφορες πολιτείες, περιλαμβανομένων εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

Η καταιγίδα σάρωσε μια περιοχή, η οποία κάθε άλλο παρά είναι συνηθισμένη στον παγετό και το χιόνι, κι εκτείνεται από το Τέξας ως τη Τζόρτζια

και τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Στην Ατλάντα, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στους παγωμένους αυτοκινητοδρόμους και μερικοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να περάσουν ακόμη και 18 ώρες στο δρόμο.

Επτακόσια ενενήντα ένα τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην πόλη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Ατλάντα Κέισιμ Ριντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Προσέθεσε ότι στόχος αυτή τη στιγμή των αρχών είναι ο απεγκλωβισμός και η διάσωση των παγιδευμένων οδηγών.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι στην Αλαμπάμα και ένας στην Τζόρτζια έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που αποδόθηκαν στην κακοκαιρία. Αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χιλιάδες πτήσεις σε αεροδρόμια από το Χιούστον έως την Ατλάντα, ενώ μόνο χθες το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα Χάρτσφιλντ-Τζάκσον, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, ματαιώθηκαν 500 πτήσεις. .

Οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ελαφρά βελτίωση του καιρού για σήμερα, με τις θερμοκρασίες να μην κυμαίνονται πολύ πάνω από το μηδέν και τη βελτίωση του καιρού να μη διαρκεί τόσο ώστε να λιώσουν τα χιόνια που έχουν καλύψει οδοστρώματα και γέφυρες, πριν ο υδράργυρος βουτήξει και πάλι κάτω από το μηδέν νωρίς αύριο κατά μήκος των νοτιοανατολικών περιοχών.

Στο Μπέρμιγχαμ στην Αλαμπάμα οι αρχές δήλωσαν ότι έλλειψη προειδοποιήσεων εκ μέρους των αρχών για τη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων οδήγησε στο να παγιδευτούν χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους, σε καταφύγια και σχολεία, καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά είχαν κατευθυνθεί στα νότια της πόλης, όπου αναμενόταν να φθάσει πρώτα η χιονοθύελλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα