Ιταλία: Άνεργος πτυχιούχος παίρνει θέση αναμονής σε ουρές έναντι 10 ευρώ την ώρα!!!

22:33 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τη διπλή “κατάρα” της καθημερινότητας στην Ιταλία- ανεργία και τις ατελείωτες ουρές λόγω της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο- εκμεταλλεύτηκε ένας άνεργος για να βγάλει τα προς το ζην. Στήνεται στην ουρά έναντι 10 ευρώ την ώρα.

“Η γραφειοκρατία στην Ιταλία είναι φονική”, λέει ο 42χρονος Giovanni Cafaro στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, η οποία περιγράφει την ιστορία του στο πρωτοσέλιδό της, κάνοντας λόγο για μία αυτοδημιούργητη απασχόληση αυτή του “υπομονετικού ανθρώπου”

“Είμαι

ο άνθρωπος που θα σταθώ στην ουρά για όλους εκείνους που δεν έχουν το χρόνο ή δεν θέλουν”, επισημαίνει ο Cafaro.

O “υπομονετικός” αυτός άνθρωπος κατάγεται από τη νότια πόλη του Σαλέρνο. Ζει στο Μιλάνο τα τελευταία 12 χρόνια. Εχει πτυχίο στον τομέα των επικοινωνιών. Εργαζόταν σε μία εταιρεία ενδυμάτων, αλλά έχασε τη δουλειά του το καλοκαίρι όταν οι ιδιοκτήτες έβαλαν λουκέτο.

Οπως λέει, έκτοτε έχει στείλει περίπου 500 βιογραφικά και έχει λάβει λιγότερες από 10 απαντήσεις. Δεν είναι ο μόνος που έχει απελπιστεί από την αγορά εργασίας. Το Νοέμβριο, η ανεργία στην Ιταλία “χτύπησε” νέο υψηλό, στο 12,7%.

Ωστόσο, ο Cafaro δεν το έβαλε κάτω. Αποφάσισε να προσφέρει στους συμπολίτες του την ευκαιρία να εξοικονομήσουν χρόνο με το να στέκεται στις ουρές για λογαριασμό τους σε μέρη, όπως τράπεζες και ταχυδρομεία. Είναι διαθέσιμος επτά ημέρες την εβδομάδα, κθώς και τα απογεύματα.

Ο ίδιος εξηγεί ότι “νιώθει σαν στο σπίτι του” στην τοπική εφορία. “Οι ουρές για να πληρώσεις το φόρο ιδιοκτησίας είναι το καθημερινό μου ψωμί”, προσθέτει.

Πάντως, από τότε που είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα, η ζήτηση έχει αυξηθεί. “Δέχομαι τηλεφωνήματα από το Ρίμινι, τη Λα Σπέτζια, τη Νάπολη. Εάν όλα πάνε καλά, θα επεκταθώ και θα ανοίξω ένα πρακτορείο παροχής ανάλογων υπηρεσιών”.

Ερωτηθείς εάν σκέφτεται να ακολουθήσει τους άλλους Ιταλούς, που αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων, δεν διστάζει να πει: “Μπορώ να μιλήσω αγγλικά κι έχω πτυχίο. Ωστόσο, δεν σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό. Θα ήταν ήττα. Το μέλλον είναι εδώ. Το μέλλον μου είναι εδώ”.

newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα