Οικολόγοι: Όψιμο το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους

11:58 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, σε ανακοίνωσή του, καταδικάζει το «όψιμο ενδιαφέρον» της Κυβέρνησης για τους εργαζομένους.

«Πώς μπορεί άραγε αυτός που φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση στην οικοδομική βιομηχανία και την ανεργία στον κλάδο (δηλαδή η Κυβέρνηση) να παρουσιάζεται σήμερα ως προστάτης των εργαζομένων;», αναφέρεται.

Το Κίνημα διερωτάται επίσης γιατί οι μεγάλες συντεχνίες και η Κυβέρνηση σιωπούν για το δράμα των 900 περίπου εποχιακών κυβερνητικών εργατών που οδηγούνται

στην ανεργία. «Αυτοί δεν είναι εργάτες;», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα το Κίνημα εκφράζει έντονη αντίθεση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πάφο με τους απεργούς οικοδόμους και την αστυνομία.

«Η χρήση υπέρμετρης βίας εκ μέρους της αστυνομίας με αποτέλεσμα τους τραυματισμούς διαδηλωτών καταδικάζεται και θεωρείται απαράδεκτη από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Αναμένουμε από την Υπουργό Εργασίας να δώσει ένα τέλος στη συνεχόμενη απεργία των οικοδόμων με την αποτελεσματική διαμεσολαβητική παρέμβαση της», αναφέρεται.

Το Κίνημα αναφέρει ακόμα ότι υποστηρίζει τα δίκαια των οικοδόμων, αλλά παράλληλα εκφράζει και την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην ήδη κατακερματισμένη οικονομία της χώρας από τη συνεχιζόμενη απεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα