Εσείς πόσα αντιοξειδωτικά φάγατε σήμερα;

08:18 13/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναρωτιέστε πόσα αντιοξειδωτικά συστατικά περιέχουν τα τρόφιμα που τρώτε; Δεν είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε επαρκή ποσότητα μέσω της διατροφής σας; Οι απαντήσεις βρίσκονται στην κλίμακα Orac. Η κατάταξη των τροφίμων γίνεται από την χαμηλότερη (βάση) προς την υψηλότερη αντιοξειδωτική ικανότητα (κορυφή).

Τι είναι ο δείκτης ORAC και πόσες μονάδες αντιοξειδωτικών χρειάζομαι καθημερινά;Ο δείκτης O.R.A.C. (Oxygen Radical Absorbance Capacity – Ικανότητα Απορρόφησης Ριζών Οξυγόνου) απεικονίζει τη
δύναμη που παρουσιάζει ένα τρόφιμο προκειμένου να είναι σε θέση να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες.Ο δείκτης ORAC αποτελεί δηλαδή τη μονάδα μέτρησης της αντιοξειδωτικής απαίτησης του οργανισμού και της πρόσληψης μέσα από τα τρόφιμα, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της ενέργειας (θερμίδων). Με απλά λόγια οι θερμίδες (ή πιο σωστά χιλιοθερμίδες – Kcal – Kjoule) των τροφίμων στην περίπτωση των αντιοξειδωτικών απεικονίζονται ως καθημερινή απαίτηση του οργανισμού ή παροχή από τα τρόφιμα με τη μορφή Orac. Δηλαδή, ο δείκτης Orac αποτελεί σε ελεύθερη μετάφραση τη «θερμίδα» στην περίπτωση των αντιοξειδωτικών.Η διατροφή σε φυσιολογικές καταστάσεις…Διαβάστε περισσότερα….
Keywords
Τυχαία Θέματα